Naťová petržel má velmi široké uplatnění v teplé i studené kuchyni. Přesvědčte se
Petrželová nať svou svěží barvou a příjemnou vůní zdobí mnohé pokrmy. Má však široké využití v teplé i studené kuchyni a hodí se do masitých i bezmasých jídel. Snadno se konzervuje, abychom ji mohli využít po celý rok.
Naťová petržel má významné benefity - obsahuje důležité prospěšné vitamíny a minerály. Je málo náročná na půdu, proto ji s úspěchem pěstujeme i v truhlíku nebo květináči. Skvěle dozdobí a dochutí spoustu různých pokrmů.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak petrželovou nať využít
Kadeřavou petržel lépe uplatníte při zdobení pokrmů, hladkolistá je voňavější a chutnější. Proto se častěji používá do jídel z masa, ale i zeleniny, hub, vajec, sýrů. Hodí se do polévek, omáček, pomazánek, salátů, knedlíků a jídel s majonézou. Je základem chutného pesta i omáčky salsa verde.
Jak naťovou petržel uchovat
Možností je víc, proto vyberte tu, která vám nejvíce vyhovuje:
- Určitě vyzkoušejte petrželové pesto. Tip: Pokud ho rozmělníte v hmoždíři, zůstane hezky světlé.
- Petrželku můžete snadno usušit - ztratí ale vitamíny, část vůně i chuti. V suchu však vydrží celý příští rok a dobře se skladuje.
- Nejlepším způsobem skladování je mražení čerstvé natě. Uchová si barvu, chuť i vitamíny.
- Petrželovou nať lze také naložit do soli, která je výborným konzervantem. Jen potom při vaření je nutné s touto solí počítat a solit méně.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře