Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Petrželová nať svou svěží barvou a příjemnou vůní zdobí mnohé pokrmy. Má však široké využití v teplé i studené kuchyni a hodí se do masitých i bezmasých jídel. Snadno se konzervuje, abychom ji mohli využít po celý rok.

Naťová petržel má významné benefity - obsahuje důležité prospěšné vitamíny a minerály. Je málo náročná na půdu, proto ji s úspěchem pěstujeme i v truhlíku nebo květináči. Skvěle dozdobí a dochutí spoustu různých pokrmů.

Jak petrželovou nať využít

Kadeřavou petržel lépe uplatníte při zdobení pokrmů, hladkolistá je voňavější a chutnější. Proto se častěji používá do jídel z masa, ale i zeleniny, hub, vajec, sýrů. Hodí se do polévek, omáček, pomazánek, salátů, knedlíků a jídel s majonézou. Je základem chutného pesta i omáčky salsa verde.

Jak naťovou petržel uchovat

Možností je víc, proto vyberte tu, která vám nejvíce vyhovuje:

Jedním z receptů, ve kterém petrželku skvěle uplatníte, je ten na karlovarské knedlíky. Krok za krokem vás jejich přípravou provede názorný videonávod:

Komentáře

Další tipy a triky