Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak zamrazit petrželovou nať? Nejjednodušší způsob uskladnění aromatických bylinek se vyplatí
Zdroj: pixabay, restyledliving

Přebytek petržele nás přímo vybízí hledat způsob, jak si její chuť uchovat na pozdější využití. Zamrazení je velmi jednoduchý a efektivní způsob skladování bylinek. Zároveň bude chuť a vzhled ve vařených a pečených pokrmech téměř k nerozpoznání, skoro jako bychom použili čerstvou petrželku.

Zmražené bylinky používáme do polévek, zapékaných jídel, hodí se také do karbanátků či sekané. Využijeme je v nádivkách, omeletách či slaných roládách. Petržel má jemnou a příjemnou chuť, její zásoba nám jistě přijde vhod a v kuchyni se neztratí.

Jak zmrazit petrželovou nať

Dorůstá vám na zahradě krásná a svěží petržel, kterou je potřeba sklidit? 

  • Nejjednodušší způsob uskladnění bylinek v dnešní době je zamrazení.
  • Sklizenou petržel omyjte, nechte okapat a nadrobno nakrájejte. Práci vám usnadní elektrický sekáček.
  • Pak petrželku uložte do krabičky či sáčku, nezapomeňte označit názvem, poté dejte do mrazničky.
  • Můžete rovnou vytvářet i bylinkové směsi, volte takové, jaké opravdu využijete do konkrétních jídel. Sáčky si popište, abyste věděli, kdy po nich máte sáhnout.
  • A pokud nechcete mít bylinky zmrzlé do velké "hroudy", pak nejprve zamrazte jednotlivé porce bylinek v tvořítkách na led, ve kterých upěchovanou bylinku zalijete vodou. Kostky po zmrznutí přesypte do krabičky či sáčku a opět vraťte do mrazničky. 

Jiné způsoby uchování petržele

Mražení bylinek vám půjde snadno a rychle. Pokud ale hledáte další způsoby uskladnění přebytků bylinek, pak je můžete také sušit nebo je nakládat spolu s další zeleninou do soli. Máte-li petržele dostatek, určitě se dobře zásobte různými způsoby.

Další možností uchování bylinek je příprava pesta. Udělat můžete nejen petrželkové, ale také například bazalkové či libečkové pesto. Následující video-recept vám názorně předvede, jak připravit rukolové pesto:

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více