Scarpaccia je vlastně bramborovo-cuketová pizza. Zkuste ji podle videonávodu
Pokud se vaše zásoby cuket stále netenčí, doporučujeme vyzkoušet tento recept na křupavou a voňavou scarpacciu, což je vlastně taková zeleninová pizza. Ingredience jsou skoro zadarmo, hotová je hned a využijete ji jako jídlo i jako přílohu.
Cuketa i brambory jsou suroviny, které není problém obstarat (ba naopak). A právě tyto suroviny jsou základem italské pochoutky scarpaccia, což je dokřupava pečená zeleninová placka.
Jak na přípravu scarpaccia
Podívejte se, které ingredience jsou k přípravě scarpaccia potřeba.
- Oloupejte brambory, omyjte cuketu a obojí nastrouhejte nahrubo.
- Osolte a vymačkejte přebytečnou vodu.
- Přidejte najemno nastrouhaný parmezán a lisovaný česnek.
- Přilijte vlažnou vodu a olivový olej, znovu osolte a opepřete.
- Dochuťte kmínem, majoránkou a rozmarýnem.
- Nakonec vmíchejte hladkou mouku a směs pořádně promíchejte.
- Předehřejte pánev, vymažte ji trochou oleje a směs rozetřete po celé její ploše.
- Placku zakápněte olivovým olejem a posypte parmezánem.
- Scarpaccia pečte dozlatova, poté nakrájejte na trojúhelníčky a podávejte např. s dresinkem ze zakysané smetany.
Scarpaccia lze použít také jako přílohu k masu nebo lehký oběd.
Komentáře