Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pokud se vaše zásoby cuket stále netenčí, doporučujeme vyzkoušet tento recept na křupavou a voňavou scarpacciu, což je vlastně taková zeleninová pizza. Ingredience jsou skoro zadarmo, hotová je hned a využijete ji jako jídlo i jako přílohu.

Cuketa i brambory jsou suroviny, které není problém obstarat (ba naopak). A právě tyto suroviny jsou základem italské pochoutky scarpaccia, což je dokřupava pečená zeleninová placka.

Jak na přípravu scarpaccia

Podívejte se, které ingredience jsou k přípravě scarpaccia potřeba.

  1. Oloupejte brambory, omyjte cuketu a obojí nastrouhejte nahrubo.
  2. Osolte a vymačkejte přebytečnou vodu.
  3. Přidejte najemno nastrouhaný parmezán a lisovaný česnek.
  4. Přilijte vlažnou vodu a olivový olej, znovu osolte a opepřete.
  5. Dochuťte kmínem, majoránkou a rozmarýnem.
  6. Nakonec vmíchejte hladkou mouku a směs pořádně promíchejte.
  7. Předehřejte pánev, vymažte ji trochou oleje a směs rozetřete po celé její ploše.
  8. Placku zakápněte olivovým olejem a posypte parmezánem.
  9. Scarpaccia pečte dozlatova, poté nakrájejte na trojúhelníčky a podávejte např. s dresinkem ze zakysané smetany.

Scarpaccia lze použít také jako přílohu k masu nebo lehký oběd.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli