Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Poctivé kynuté koláče s náplní jen tak něco nenahradí. Jsou však poměrně pracné a také je „kumšt“ udělat jeden jako druhý. V takovém případě můžete zkusit línější variantu přípravy a upéct tzv. líné koláče.

Líné koláče se připravují z univerzálního kynutého těsta. Potom už jen stačí postupovat podle videonávodu a výsledný koláč je chuťově naprosto srovnatelný s klasickými koláči.

Příprava líného koláče

Podívejte se, jaké na líné koláče budete potřebovat suroviny.

  1. Vykynuté těsto rozválejte na plechu vyloženém pečicím papírem.
  2. Pomocí důlkovače, dna skleničky nebo formy na muffiny udělejte do těsta 12 (3 × 4) důlků.
  3. Těsto potřete rozkvedlaným vajíčkem.
  4. Do všech důlků dejte tvarohovou náplň, libovolné ovoce a zasypte drobenkou.
  5. Líné koláče pečte 45 minut na 160 °C.
  6. Upečený koláč pocukrujte a můžete ho podávat.

Líné koláče možná nevypadají tak hezky, ale chutnají skvěle.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli