Líné koláče oceníte nejen při nedostatku času. Videonávod ukáže, jak na ně
Poctivé kynuté koláče s náplní jen tak něco nenahradí. Jsou však poměrně pracné a také je „kumšt“ udělat jeden jako druhý. V takovém případě můžete zkusit línější variantu přípravy a upéct tzv. líné koláče.
Líné koláče se připravují z univerzálního kynutého těsta. Potom už jen stačí postupovat podle videonávodu a výsledný koláč je chuťově naprosto srovnatelný s klasickými koláči.
Příprava líného koláče
Podívejte se, jaké na líné koláče budete potřebovat suroviny.
- Vykynuté těsto rozválejte na plechu vyloženém pečicím papírem.
- Pomocí důlkovače, dna skleničky nebo formy na muffiny udělejte do těsta 12 (3 × 4) důlků.
- Těsto potřete rozkvedlaným vajíčkem.
- Do všech důlků dejte tvarohovou náplň, libovolné ovoce a zasypte drobenkou.
- Líné koláče pečte 45 minut na 160 °C.
- Upečený koláč pocukrujte a můžete ho podávat.
Líné koláče možná nevypadají tak hezky, ale chutnají skvěle.
Komentáře