Zkuste místo máslového krému použít krém s moučnou kaší. Videonávod ukáže, jak na to
Sladký krém, kterým se plní a zdobí dorty, rolády nebo jiné zákusky, nemusí být jen máslový. Vyzkoušet můžete krém s moučnou kaší, který v ledničce vydrží až týden a obsahuje méně tuku. Je dost pravděpodobné, že si jej oblíbíte víc než máslový.
Krém s moučnou kaší vydrží v chladnu až týden, zvládne ho každý, a navíc má tu výhodu, že se dá ochucovat. Hodí se na ozdobení dortů, jako náplň do řezů, ale i ke zdobení nebo slepování vánočního cukroví. Příprava krému s moučnou kaší je snadná – kaši zvládne umíchat skutečně každý a vyšlehat z ní potom krém už je hračka.
Jak udělat krém s moučnou kaší
Na kaši budete potřebovat mléko a mouku. Mléko můžete použít i bezlaktózové či rostlinné, výslednou chuť krému to ovlivní jen minimálně.
- Do hrnce nalijte 250 ml mléka a přiveďte ho k varu.
- Přisypte 30 g polohrubé mouky a za stálého míchání vařte, dokud nevznikne hustá kaše.
- Kaši přelijte do misky a nechte ji vychladnout.
- Do mísy dejte 250 g změklého másla pokrájeného na kostičky.
- K máslu přisypte 150 g moučkového cukru a jeden sáček vanilkového cukru.
- Pomocí ručního šlehače vyšlehejte obsah mísy do pěny.
- Nyní do máslové pěny po částech vmíchejte vychladlou moučnou kaši.
- Hotovým krémem naplňte cukrářský sáček a můžete zdobit. Do řezů a na povrch dortu jej nanášejte plochou nože nebo kuchyňskou špachtlí.
Máslový krém a krém s moučnou kaší mají rozdílné vlastnosti, a tak doporučujeme vyzkoušet oba a ověřit si, který vám více vyhovuje.
Krém s moučnou kaší lze ochutit rumem, ořechy, kakaem nebo i rozmixovaným ovocem. Pokud přidáte rum, bude krém trvanlivější. Ovoce krém zjemní a krém bude svěžejší.
Komentáře