Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapra můžete před obalováním naložit do mléka nebo mléčného kysaného produktu. Jak na to, poradí názorné video
Zdroj: Toprecepty.cz

Někdo má ve zvyku porce kapra předem naložit do některého mléčně kysaného produktu - podmáslí, jogurtu nebo kefíru. Víte, proč se to dělá? Vysvětlíme, jak na to.

Traduje se, že naložení odebere rybě bahenní zápach. Podle našich zkušeností jsou bahnem cítit jen čerstvě ulovené ryby z bahnitých rybníků. Ryby z chovů v sádkách a kádích na trzích jsou vnitřně vyčištěné, protože se po odlovu udržují v čistých vodách, takže by bahnitou "příchuť" mít neměly. Přesto vás můžeme naučit, jak takovou rybu naložit.

Jak naložit kapra před smažením

Nakládat rybí porce můžete do mléka, jogurtu, kefíru nebo podmáslí. Je jedno, který produkt máte zrovna doma nebo v oblibě.

  • Mléčný výrobek můžete předem ochutit kořením. Osvědčil se zázvor, prolisovaný česnek, hořčice, strouhaný křen, pepř. S množstvím to ale nepřehánějte, aby ryba zůstala rybou.
  • Kapra předem nesolte.
  • Porce ryby opláchnete, naskládáte do vhodné nádoby a zalijete marinádou tak, aby porce byly ponořené.
  • V marinádě v chladničce kapr vydrží maximálně 2 dny. Pak jej z marinády vylovte, opláchněte, osušte, osolte a můžete obalovat.

Jak obalit a usmažit kapra, popisuje náš další článek. V následujícím videu se můžete podívat, jak skvěle usmažit kapra:

 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky