Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co by to bylo za vývar, kdyby v něm nebyla zavářka a knedlíčky. I zarytí odpůrci jater obvykle játrové knedlíčky pozřou, protože jsou zkrátka dobré a k vydatné polévce patří. Videonávod vám s nimi pomůže.

Játrové knedlíčky jsou tak oblíbené, že je najdete dokonce i v polévkách z pytlíku. Je to důkaz, že ve vývaru prostě nemohou chybět. Domácí játrové knedlíčky si hravě připravíte čerstvé, stačí se řídit videonávodem.

Jak na játrové knedlíčky

Potřebujete jen několik základních surovin, především čerstvá játra.

  1. Asi 200 g jater omyjte, nakrájejte na menší kousky a rozmixujte.
  2. K rozmixovaným játrům přidejte vejce, sůl, pepř a 50 g změklého másla.
  3. Prolisujte 5 stroužků česneku a přidejte je ke směsi.
  4. Přisypte čerstvou majoránku a 50 g strouhanky.
  5. Směs dobře promíchejte a poté rukama tvořte malé knedlíčky.
  6. Játrové knedlíčky uvařte v osolené vodě. Předvařené knedlíčky potom přemístěte do polévky.

Knedlíčky povýší každou polévku a můžete si je připravit i do zásoby.

Komentáře

Další tipy a triky