Játrové knedlíčky jako od maminky. Videonávod ukáže, jak na ně
Co by to bylo za vývar, kdyby v něm nebyla zavářka a knedlíčky. I zarytí odpůrci jater obvykle játrové knedlíčky pozřou, protože jsou zkrátka dobré a k vydatné polévce patří. Videonávod vám s nimi pomůže.
Játrové knedlíčky jsou tak oblíbené, že je najdete dokonce i v polévkách z pytlíku. Je to důkaz, že ve vývaru prostě nemohou chybět. Domácí játrové knedlíčky si hravě připravíte čerstvé, stačí se řídit videonávodem.
Jak na játrové knedlíčky
Potřebujete jen několik základních surovin, především čerstvá játra.
- Asi 200 g jater omyjte, nakrájejte na menší kousky a rozmixujte.
- K rozmixovaným játrům přidejte vejce, sůl, pepř a 50 g změklého másla.
- Prolisujte 5 stroužků česneku a přidejte je ke směsi.
- Přisypte čerstvou majoránku a 50 g strouhanky.
- Směs dobře promíchejte a poté rukama tvořte malé knedlíčky.
- Játrové knedlíčky uvařte v osolené vodě. Předvařené knedlíčky potom přemístěte do polévky.
Knedlíčky povýší každou polévku a můžete si je připravit i do zásoby.
Komentáře