Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kotleta je oblíbená část vepřového masa, která je skvělou surovinou pro rychlá a chutná jídla. Snadno ji připravíte v troubě i na pánvi a vždy vás potěší svojí šťavnatostí s lahodnou chutí. Inspirujte se naším výběrem.

Vepřová kotleta je po vykostění nazývaná pečeně nebo karé a po svíčkové je druhou nejjemnější částí vepřového masa. Kotleta je lehce prorostlá tukem, díky čemuž se při pečení nevysuší. Skvěle se hodí na gril, ale také na závitky či rolády.

1/15

    1 z 15

    Kotlety na šlehačce

    Kotlety na šlehačce Video

    Vepřové kotlety na šlehačce si můžete pamatovat z kuchařek našich babiček. Přesto si stále získají své obdivovatele. Tento pokrm je na přípravu snadný, kotlety společně s bramborami zalijete smetanou a upečete doměkka v jednom pekáčku.

    2 z 15

    Kotlety v paprikách

    Kotlety v paprikách

    Pomalu dušené kotlety získají dokonalou vůni i chuť díky použitým paprikám. Do omáčky využijte různobarevné papriky nebo kozí rohy, které dodají pokrmu svěží vzhled. Jako příloha se ke kotletám hodí šťouchané brambory nebo rýže.

    3 z 15

    Podzimní kotleta

    Podzimní kotleta

    Podzimní kotletu si zamilujete pro její neobvyklou chuť. Plátky masa jsou dušené v omáčce z výpeku a červeného vína s lístky čerstvé šalvěje. Kotlety podávejte ozdobené dozlatova opečenou cibulkou a s kousky zkaramelizovaných jablíček.

    4 z 15

    Americké kotlety

    Americké kotlety Video

    Chcete ochutnat kotlety, které vám připomenou pravou chuť amerického steaku? Plátky masa stačí den předem naložit do marinády složené z kečupu, hořčice, voňavého česneku a kousků chilli papričky. Jako přílohu zvolte brambory či smažené hranolky.

    5 z 15

    Grilované kotlety

    Grilované kotlety

    Naprosto neodolatelné jsou kotlety především z grilu. Díky použité marinádě si zachovají báječnou chuť a během pár minut je pokrm na stole. Plátky kotlety můžete podávat s čerstvou či grilovanou zeleninou a jemným jogurtovým dipem s bylinkami.

    7 z 15

    Kotleta v brazilské marinádě

    Kotleta v brazilské marinádě

    Tento pokrm je to pravé pro ty, kteří rádi zkouší neotřelé recepty. Vepřové kotlety naložíte do marinády složené ze světlého piva, které dochutíte česnekem, kečupem a také citronovou šťávou. Milovníci pikantních chutí mohou přidat i drcené chilli.

    8 z 15

    Vepřové kotlety na česneku

    Vepřové kotlety na česneku

    I tradiční pokrm jako je dušený špenát a bramborový knedlík, mohou doplňovat šťavnaté kotlety. Plátky masa ochutíte solí i prolisovaným česnekem a orestujete na pánvi. Poté podusíte do změknutí a báječný oběd pro celou rodinu je na stole.

    9 z 15

    Přírodní kotlet s žampiony

    Přírodní kotlet s žampiony Video

    Nevíte si rady s tím, co uvařit k obědu? Recept na kotlety s žampiony je tak snadný, že si s ním poradí i začátečníci v kuchyni. Dokonalá vůně žampionů navíc přiláká ke stolu každého člena rodiny. Pokrm můžete podávat podle chuti s vařenými bramborami či rýží.

    10 z 15

    Kotlety s černým pivem

    Kotlety s černým pivem

    Kotlety na černém pivě si zamilujete nejen pro chuť, ale i pro jednoduchou přípravu. Plátky masa uložíte do pekáčku a pokladete je kolečky cibule a plátky slaniny. Zalijete černým pivem a upečete doměkka. Jako přílohu můžete zvolit pečené brambory.

    11 z 15

    Plněná kotletka

    Plněná kotletka

    Plněné masové kapsy jsou vděčným pokrmem, který nikdy neomrzí. Kapsy z masa můžete čímkoli, co máte rádi, avšak v tomto receptu vsaďte na kombinaci strouhané nivy s listy špenátu a plátky šunky. Kotlety můžete podávat s vařenými bramborami.

    12 z 15

    Kotlety na víně s liškami a rozmarýnem

    Kotlety na víně s liškami a rozmarýnem

    Báječnou pochoutkou pro všechny milovníky hub jsou kotlety doplněné o lišky, které společně podusíte na bílém víně. Přidaný rozmarýn dodá omáčce lahodnou chuť i vůni, kterou si oblíbíte. Se šťouchanými bramborami je pokrm neodolatelný.

    13 z 15

    Vepřová kotleta ve slaninovém těstíčku

    Vepřová kotleta ve slaninovém těstíčku Video

    Milujete bleskové recepty? Jedním z takovým je i kotleta ve slaninovém těstíčku. Těstíčko připravíte z podmáslí ochuceného česnekem i uzenou paprikou a zahustíte ho hladkou moukou. Na závěr přidáte nakrájenou slaninu a maso v těstíčku obalíte.

    15 z 15

    Zapečené rolky z kotletky

    Zapečené rolky z kotletky Video

    Zapečené rolky jsou nenáročným receptem, za který zaručeně sklidíte velkou chválu. Naplnit je můžete plátky šunky i sýra a zarolovaný plátek obalit voňavou slaninou. Rolky upečte v pekáčku společně s rajčaty, kapií a cibulí, které masu dodají báječnou vůni.

1/15

Komentáře

Další tipy a triky