Kozí nebo beraní rohy ve sladkém nálevu s rozinkami: Tento recept doporučujeme vyzkoušet
Dlouhé zkroucené papričky se sladkou i pálivou chutí, to jsou oblíbené kozí nebo beraní rohy. Nejčastěji se zavařují do sladkokyselého nebo olejového nálevu. Máme pro vás netradiční recept na výborný medový nálev s rozinkami.
Víte, jaký je rozdíl mezi kozími a beraními rohy? Kozí rohy jsou dlouhé, s hladkým povrchem, na konci zahnuté a po zavaření zůstávají tuhé. Naopak beraní rohy jsou typické svým bohatým zakroucením, zvrásněným povrchem a měkkostí po zavaření.
Mohlo by vás zajímat
Jak naložit kozí nebo beraní rohy
Papričky očistíme od semínek a omyjeme. Naskládáme je do sklenice co možná nejvíce natěsno. Do každé sklenice nasypeme 1 lžíci rozinek. Dále si připravíme nálev v tomto poměru:
- 1 dcl vody
- 1 dcl octa
- 1 dcl medu
Nálev svaříme a ještě horkým zalijeme papričky. Uvedené množství stačí asi na dvě sklenice o obsahu 0,75 ml - ale záleží i na tom, jak těsně k sobě papričky naskládáte. Zaváříme po dobu 15–20 minut při teplotě 85 °C.
Další využití sladkého nálevu
Malé množství kozích nebo beraních rohů můžeme naložit také do znojemského nálevu na okurky. V našem videu se můžete podívat na postup při zavařování okurek:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 1 hodinou
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 14 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 23 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 23 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Přečtěte si Zobrazit více
5 neoblíbenějších chilli omáček, po kterých vám bude hořet pusa, ale jídlu dodají říz!
Sterilované kapie jsou atraktivní pro zdobení pokrmů studené i teplé kuchyně. Na jejich zaváření není nic složitého
Chilli je rostlina, která nás chce zabít svým obranným mechanismem, a přesto ji milujeme. Proč?
Komentáře