Vepřové kotlety s balzamiko-javorovým přelivem
Jak neobyčejně připravit vepřové kotlety s kostí vám ukáže tento recept. Základem je omáčka z koření, javorového sirupu a rozmarýnu. Tou poté přelíváme opékané kotlety, které ochutíme směsí pepřů a koriandru. Společně tvoří dokonalou chuťovou fantazii.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 807 kJ / 432 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,53 g |
Tuky | 20,63 g |
Vláknina | 4,68 g |
Cholesterol | 16 mg |
Sodík | 97 mg |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 56,04 g |
Postup přípravy
do potřebné hustoty. Dle potřeby zahustíme škrobem. Prošleháme a nakonec vmícháme po malých kouscích studené máslo a získáme hladkou lesklou omáčku na přeliv. Krok 2: Kotlety očistíme, pozor na malé kostičky a osušíme papírovou utěrkou. Naklepeme jen pomocí kloubů ruky a z obou stran vetřeme do masa koření a sůl. Zlehka poprášíme škrobem a dáme do rozpálené pánve s tukem opéct na 5-7 minut, podle výšky masa. Krok 3: Kotlety otočíme a opečeme i z druhé strany 5-7 minut (vysoké 7 a nízké jen 5 minut), zůstanou šťavnaté. Potřeme připravenou omáčkou, otočíme a ještě minutu opékáme, opět potřeme i druhou stranu a opečeme. Krok 4: Odstavíme, znova přelijeme kotlety, na každou položíme snítku rozmarýnu a zakryté alobalem necháme 10 minut maso odpočinout, aby nevytekla šťáva při krájení. Krok 5: Kotlety podáváme přelité omáčkou se šťouchanými bramborami spolu s plátkem másla a hráškem.
Zveřejněno 27. 9. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové kotlety s balzamiko-javorovým přelivem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7395B
Moje poznámka
Vepřové kotlety s balzamiko-javorovým přelivem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7395B
Nejnovější recepty
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 1 hodinou
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 19 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 20 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený chřest
Leren před 35 minutami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 43 minutami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 1 hodinou
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 1 hodinou
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 1 hodinou
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 1 hodinou
Veselý kuřecí plátek
Leren před 2 hodinami
Kuřecí nudličky se žampiony
Leren před 2 hodinami
Majonézové kuřecí nudličky
Leren před 2 hodinami
Suroviny:
kotleta vepřová,
sůl,
pepř,
koriandr,
sádlo,
škrob,
ocet balsamiko,
sirup javorový,
vývar hovězí,
hořčice,
česnek,
tymián sušený,
škrob,
máslo,
rozmarýn čerstvý
Komentáře (9)