Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nepečený cheesecake plný ovoce je výbornou odlehčenou variantou dortu. Máslové sušenky tvoří jemný korpus a mascarpone je oblíbenou součástí chutného krému. Pomyslnou třešničku na dortu tvoří ovocný přeliv. Přípravou báječného dezertu vás provedeme v následujících řádcích.

Cheesecake můžete připravit jak pečený, tak i nepečený. Výhodou pečeného cheesecaku je, že po dokončení se s ním lépe manipuluje, navíc déle vydrží chutný i v teplejších dnech. Naopak nepečený cheesecake je příjemně osvěžující a na přípravu naprosto snadný. Téměř každý cheesecake luxusně doplňuje ovoce, ať už čerstvé nebo, jako v tomto případě, v podobě ovocného přelivu. Připravte s naším videonávodem tento lahodný nepečený cheesecake s ovocem a užijte si příjemné sváteční chvíle s lahodným osvěžením.

Jak připravit nepečený cheesecake

Na jeden kus cheesecaku budete potřebovat na korpus: 200 g máslových sušenek, 70 g másla, 3 lžíce rumu.

  1.  Přichystejte formu na dort o průměru 22 cm a vyložte její dno pečicím papírem.
  2. Rozpusťte máslo.
  3. V elektrickém mixéru rozdrťte máslové sušenky. Rozdrcené sušenky nasypte do mísy, zalijte je rumem a rozpuštěným máslem. Důkladně hmotu na korpus propracujte.
  4. Tip 1: Sušenky můžete drtit také ručně, výsledek je pak rustikálnější než za použití elektrického mixeru.
  5. Propracovanou směs namačkejte jako korpus na dno formy.

Jak připravit krém na cheesecake

Krém připravte z 250 g tvarohu (v kostce), 200 g smetany ke šlehání, 250 g mascarpone a 200 g bílé čokolády.

  1. Ve vodní lázni rozpusťte bílou čokoládu a poté ji nechte zchladnout.
  2. Tip 2: Čokoláda nesmí být horká. Abyste dosáhli perfektního výsledku, všechny suroviny při tvorbě krému by měly mít stejnou (pokojovou) teplotu.
  3. Do vyšší mísy nalijte smetanu ke šlehání a lehce vyšlehejte, ideálně elektrickým ručním šlehačem
  4. Přidejte tvaroh, mascarpone i zchladlou bílou čokoládu.
  5. Vše vyšlehejte do hladkého krému.
  6. Vzniklý krém rovnoměrně rozetřete na korpus.
  7. Cheesecake přikryjte alobalem a uložte do druhého dne do lednice.

Na ovocný přeliv použijte míchané ovoce (lesní nebo zahradní ovocnou směs), 2–4 lžíce krystalového cukru (podle chuti) a solamyl (malé množství podle potřeby).

  1. Ovoce (může být i mražené) zahřejte v hrnci na plotně.
  2. Podle chuti oslaďte.
  3. V malém množství vody rozmíchejte solamyl.
  4. Solamyl nalijte do směsi ohřívajícího se ovoce, promíchejte, stáhněte z plotny a nechte vychladnout.

Dort servírujte na talířky a každý kousek ozdobte ovocným přelivem.

Přejeme vám dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky