Nepečený cheesecake s ovocným přelivem: Připravte tento výtečný dezert podle videa
Nepečený cheesecake plný ovoce je výbornou odlehčenou variantou dortu. Máslové sušenky tvoří jemný korpus a mascarpone je oblíbenou součástí chutného krému. Pomyslnou třešničku na dortu tvoří ovocný přeliv. Přípravou báječného dezertu vás provedeme v následujících řádcích.
Cheesecake můžete připravit jak pečený, tak i nepečený. Výhodou pečeného cheesecaku je, že po dokončení se s ním lépe manipuluje, navíc déle vydrží chutný i v teplejších dnech. Naopak nepečený cheesecake je příjemně osvěžující a na přípravu naprosto snadný. Téměř každý cheesecake luxusně doplňuje ovoce, ať už čerstvé nebo, jako v tomto případě, v podobě ovocného přelivu. Připravte s naším videonávodem tento lahodný nepečený cheesecake s ovocem a užijte si příjemné sváteční chvíle s lahodným osvěžením.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit nepečený cheesecake
Na jeden kus cheesecaku budete potřebovat na korpus: 200 g máslových sušenek, 70 g másla, 3 lžíce rumu.
- Přichystejte formu na dort o průměru 22 cm a vyložte její dno pečicím papírem.
- Rozpusťte máslo.
- V elektrickém mixéru rozdrťte máslové sušenky. Rozdrcené sušenky nasypte do mísy, zalijte je rumem a rozpuštěným máslem. Důkladně hmotu na korpus propracujte.
- Tip 1: Sušenky můžete drtit také ručně, výsledek je pak rustikálnější než za použití elektrického mixeru.
- Propracovanou směs namačkejte jako korpus na dno formy.
Jak připravit krém na cheesecake
Krém připravte z 250 g tvarohu (v kostce), 200 g smetany ke šlehání, 250 g mascarpone a 200 g bílé čokolády.
- Ve vodní lázni rozpusťte bílou čokoládu a poté ji nechte zchladnout.
- Tip 2: Čokoláda nesmí být horká. Abyste dosáhli perfektního výsledku, všechny suroviny při tvorbě krému by měly mít stejnou (pokojovou) teplotu.
- Do vyšší mísy nalijte smetanu ke šlehání a lehce vyšlehejte, ideálně elektrickým ručním šlehačem.
- Přidejte tvaroh, mascarpone i zchladlou bílou čokoládu.
- Vše vyšlehejte do hladkého krému.
- Vzniklý krém rovnoměrně rozetřete na korpus.
- Cheesecake přikryjte alobalem a uložte do druhého dne do lednice.
Jak připravit ovocný přeliv
Na ovocný přeliv použijte míchané ovoce (lesní nebo zahradní ovocnou směs), 2–4 lžíce krystalového cukru (podle chuti) a solamyl (malé množství podle potřeby).
- Ovoce (může být i mražené) zahřejte v hrnci na plotně.
- Podle chuti oslaďte.
- V malém množství vody rozmíchejte solamyl.
- Solamyl nalijte do směsi ohřívajícího se ovoce, promíchejte, stáhněte z plotny a nechte vychladnout.
Dort servírujte na talířky a každý kousek ozdobte ovocným přelivem.
Přejeme vám dobrou chuť.
Komentáře