Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

7 sladkých pokušení s mascarpone. Jak připravit nejlepší krémy a dezerty
Top recepty

Mascarpone, čerstvý sýr jemné chuti, se připravuje z tučné smetany. Snadno přejímá chutě a vůně dalších surovin, proto se velmi dobře hodí do lahodných krémů a dezertů. Podle našich tipů si můžeme vyzkoušet ty nejoblíbenější.

Mascarpone v nejoblíbenějších dezertech

Mascarpone a další suroviny, které potřebujeme na přípravu krému, musí mít stejnou teplotu. Nejčastěji přidáváme šlehačku, zakysanou smetanu nebo tvaroh. Díky mascarpone ochutnáme mnoho svátečních nepečených dezertů, kterými potěšíme rodinu i návštěvu.
  1. Tiramisu s Mascarpone
  2. Kakaový krémový řez s mascarpone
  3. Mascarpone cake
  4. Čokoládový pohár s mascarpone
  5. Jahodové řezy s mascarpone krémem
  6. Nepečený Lotus řez s krémem mascarpone
  7. Ananasové řezy s mascarpone

1. místo

Nejznámější pochoutkou, do které se používá mascarpone, je světoznámé italské tiramisu. Tuto dobrotu si snadno připravíme a určitě se k ní rádi budeme vracet. Tiramisu z našeho receptu voní po kávě a mandlích. Jeho povrch je ozdobně poprášen kakaem. Před podáváním dezert necháme přes noc odležet v chladnu.

2. místo

Na tento moučník nejprve upečeme kakaový korpus. Po zchladnutí ho zdobíme sladkým krémem z mascarpone a zakysané smetany, který jsme ještě zjemnili šlehačkou. Řez potřeme krémem. Povrch jemně poprášíme skořicí a ozdobíme přelivem ze zavařeniny a citrónové šťávy

3. místo

Tento dezert vypadá luxusně, ale jeho příprava není složitá. Na korpus potřebujeme sušenky výrazné chuti, které smícháme s mandlovými lupínky a máslem. Z mascarpone, tvarohu a smetany připravíme náplň, kterou zpevníme želatinou. Po odležení dezert zdobíme pomerančovou marmeládou.

4. místo

Pokud hledáme něco rychlého, snadného a hlavně chutného, je tento pohár dobrou volbou. Budeme ho mít během chvilky. Potřebujeme pouze mascarpone, vanilkový cukr, smetanu ke šlehání a hořkou čokoládu. Kdo chce, pohár ještě doplní ovocem a přidá sušenky nebo kopeček šlehačky

5. místo

Nejprve upečeme korpus, tentokrát do něj použijeme sníh z bílků i prášek do pečiva. Na vychladlý korpus rozetřeme krém z mascarpone a vaječného likéru, který zpevníme želatinou a doplníme ušlehanou smetanou. Krém si rozdělíme do dvou vrstev, mezi které narovnáme ovoce

6. místo

Ze sušenek Lotus připravíme lahodný dezert, který plníme krémem z mascarpone a šlehačky a jehož povrch sypeme směsí z rozmixovaných rumových perníčků a ořechů. Tuto luxusní dobrotu si oblíbíme pro chuť i jednoduchost přípravy. Opět je třeba počítat s časem na odležení.

7. místo

Na upečený a vychladlý kakaový korpus rozetřeme krém, který tentokrát připravíme z mascarpone, tvarohu a rozmixovaného ananasového kompotu. Nakonec přidáme horní vrstvu z ananasové šťávy a dortového želé. Necháme ztuhnout a při podávání ještě jednotlivé kousky dozdobíme

Jak nahradit mascarpone

Moučníky s mascarpone patří mezi zvlášť oblíbené. Jakmile je ochutnáme, rádi se k nim vracíme. Nicméně mascarpone není zrovna levné, proto kuchařky často přemýšlí, jak ho v receptech nahradit. Inspiraci a praktické nápady najdeme v našem následujícím článku: 

Macarpone je vhodné i do slaných jídel. Může být součástí chutných pomazánek - stačí použít malé množství, podobně jako když přidáváme máslo. Hodí se do směsí na dochucení a zdobení těstovin na talíři i do zapékaných pokrmů, často společně se zeleninou, sýry a kořením.

Tento tip je užitečný  (24x)

Pokud se vám tip líbí  klikněte na tlačítko

Komentáře

Nejsou zde žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Nové knihy!

v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům