Opilé ovoce pro dospělé a ovoce v čokoládě pro děti: Můžeme mít obojí najednou?
Ovoce se maceruje v alkoholu z mnoha důvodů - uvolní do něj chuť a vůni. Zároveň změkne a v moučnících je krásně vláčné. Alkohol i čokoláda ovoce konzervuje. Mají jedno společné - nikdy jich nemáme dost.
Ovoce, naložené v alkoholu, zná dobře každá kuchařka - rozinky v rumu jsou neobyčejně chutné ve svátečním i běžném pečivu. Při výrobě griottky zase zbydou alkoholem nasáklé višně, jako stvořené pro přípravu čokoládových pralinek.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit ovoce v alkoholu
Alkohol působí jako konzervant, proto můžeme ovoce naložit do rumu či jiného alkoholu i několik měsíců před použitím. K tomu se hodí sušené ovoce, které do sebe alkohol natáhne, nabobtná, ale nekvasí - na rozdíl od čerstvého ovoce. To macerujeme v alkoholu krátce, jen aby se propojily chutě. Opilé ovoce použijeme do těsta na sladké pečivo, do pohárů pro dospělé nebo jen tak k zobání k televizi.
Jak namočit ovoce v čokoládě
Do rozpuštěné čokolády můžeme máčet čerstvé ovoce, ale i sušené, které tak bude houževnatější, ale má více možností k využití. Ovoce v čokoládě je oblíbenou pochoutkou dětí na dětských oslavách, nejčastěji ve formě špízů. Sušené ovoce v čokoládě je chutným energetickým občerstvením na zimním výletě, k zobání při večerním posezení u televize i jako jedlý dárek pro přátele.
Sladké drobečky
Spojením čokolády a ovoce, nasáklého alkoholem, může vzniknout spousta dalších dobrot - vánočního cukroví, nepečených kuliček, čokoládových pralinek a truffles. Osušené ovoce máčíme do čokolády nebo jím vyplňujeme čokoládové skořápky v pralinkových formičkách.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře