

Opilé švestkové jednohubky
Suroviny
- 200 g sušených švestek
- 200 ml griotky
- 100 g čokolády na vaření
- 30 g ztuženého tuku (Omega)
Postup přípravy receptu
Sušené švestky nejprve omyjeme v teplé vodě, abychom je zbavili všech chemikálií a nečistot na povrchu.
Poté překrojíme na poloviny a namočíme přes noc do griotky. Druhý den švestky scedíme, do každé zapíchneme párátko, vyrovnáme na talíř nebo tác a necháme asi 30 min v mrazáku vychladit.
Mezitím si v parní lázni rozehřejeme čokoládu se ztuženým tukem. Každou jednohubku omočíme v připravené čokoládě a odložíme na pečicí papír, aby zcela ztuhla
. Tím, že jsou švestky vychlazené, čokoláda na nich tuhne mnohem rychleji a zbytečně nestéká dolů.
Poznámka od kuchařky
Toto velmi rychlé pohoštění mělo nečekaný úspěch, tak se o něj dělím, i když to asi není žádný velký objev.
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Opilé švestkové jednohubky
-
TerezaVe: Já jsem ještě zkoušela sušené třešně, s alkoholem i bez, a také se nějak moc rychle vypařily...
-
Použili jsme místo švestek měkké nesířené meruňky nakrájené na kousky. Ani jsme je nijak nenamáčeli do alkoholu. Zalili jsme je jen hořkou čokoládou bez mléka a se třtinovým cukrem (71% kakaa).....
... a pak se strašně rychle začaly ztrácet))
Díky recept! -
Věřím, že chutnalo
-
-
Mňám
Griotku nemusím,ale co takhle portské
to miluju
-
Teta je dělala jako cukroví, švestky před obalením v čokoládě máčela v rumu a nadívala mandlí, všem moc chutnalo
.
-
Jéé, to musí být dobré!!