14 receptů na lokše: Upečte si s námi oblíbené bramborové placky našich babiček
Lokše jsou tradiční bramborové placky, které na pohled připomínají palačinky, ale postup jejich přípravy je odlišný. Základem jsou uvařené brambory, doplněné moukou na nelepivé těsto. Recepty na lokše představují rodinné poklady z mnoha oblastí naší země. Naučit se je můžete podle osvědčených receptů z našeho receptáře.
Lokše nejsou na přípravu vůbec složité, přesto se jejich pečení mnoho hospodyněk zbytečně obává. Brambory je nejlepší uvařit už den předem, aby byly do těsta chladné, druhý den je najemno nastrouháme a doplníme moukou, obvykle hladkou, těsto je potřeba trochu posolit. Lokše se rozvalují na pomoučeném vále a pečou nasucho na pánvi nebo na palačinkovači, dříve se pekly na plátech kamen.
Budeme rádi, když nám do komentáře pod článek napíšete, na čem lokše pečete u vás doma.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty ve výběru
- Výborné lokše
- Plněné lokše
- Lokše s povidly a mákem
- Bramborové lokše se škvarky a brynzou
- Bramborové lokše (patenty, laty)
- Bramborové lokše s husím sádlem
- Plněné bramborové lokše s kachním masem
- Bramborové lokše s kysaným zelím a mákem
- Lokše jemné - příloha ke kachně nebo k pečené huse
- Makové přesňáky (bramborové placky, laty, lokše, patenty, hertepláky....)
- Babiččiny bramborové placky
- Bramborové placky s tečkami
- Hanácké hertepláky
- Bramborové lokše
1/14
1/14
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Lososa můžeme uplatnit v mnoha běžných receptech i delikatesách. Jak chutná nejlépe?
Vánoční dárky pro gurmety: Multifunkční vařečka, marmeláda s alkoholem, kuchařka či časopis pod stromečkem potěší
Jaká mouka je nejlepší do bramborových knedlíků? Aby nelepily, tak hrubá, ale vyplatí se doplnit ji dalšími surovinami
Komentáře