Party salát podle ČSN: Osvěžující a lehký pokrm se skvěle hodí do letních veder
Saláty jsou žádanou pochoutkou v letních měsících, kdy vyhledáváme lehká a osvěžující jídla. Připravte si s námi chutný salát, ve kterém čerstvou zeleninu doplňují jablka a majonéza je nastavena zakysanou smetanou.
Studené zeleninové saláty jsou typicky letním pokrmem, protože se nám nechce trávit příliš mnoho času přípravou jídel a zároveň se vyhýbáme teplým a těžkým pokrmům, které nás "uzemní" a následně nejsme schopni se ani pohnout.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit party salát podle ČSN
K přípravě 0,5 kg salátu budete potřebovat 200 g bílého zelí, 100 g mrkve, 40 g celeru, 75 g jablek, 40 g sterilované kukuřice, 75 g majonézy, 50 g zakysané smetany, 8 g octa, 5 g cukru, sůl a pepř podle chuti.
- Hlávku zelí očistěte, zbavte ji košťálů a nakrouhejte na jemné nudličky.
- Nakrouhané zelí osolte a promíchejte - můžete ho jemně promačkat, aby změklo a pustilo lahodnou šťávu.
- Očistěte mrkev, celer i jablka a nastrouhejte je na hrubší nudličky.
- Do mísy s nakrouhaným zelím a nastrouhanou zeleninou přidejte scezenou sterilovanou kukuřici.
- Připravte si zálivku - smíchejte majonézu, zakysanou smetanu, ocet, cukr, sůl a pepř. Důkladně promíchejte, ochutnejte a případně dochuťte.
- Obsah mísy zalijte připravenou zálivkou a jemně promíchejte. Salát nechce vychladit a poté si už jen pochutnávejte na skvělém letním osvěžení.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Na zeleninových salátech si můžete pochutnávat jen tak samostatně, s pečivem nebo je servírujte na stůl jako skvělý doplněk ke grilovaným pochoutkám. Ať se rozhodnete jakkoliv, jistě oceníte další inspiraci v podobě videoreceptu na pikantní zelný salát, na kterém si pochutná každý labužník. Vyzkoušíte ho?
Čerpáno z knihy Receptury studených pokrmů
Komentáře