16 pokrmů s majonézou, která jim dodá přesně to, co jim chybí k dokonalosti
Majonéza je hustá sladkokyselá omáčka bílé až žluté barvy. Tradičně ji připravujeme ze žloutků, oleje, soli a pepře. K ochucení využijeme kyselost octa či citrónové šťávy, jedinečnou chuť hořčice a svěžest zelených bylinek.
Majonéza je úžasným gastronomickým objevem. Hustou majonézou spojujeme suroviny v salátech a pomazánkách, zdobíme jí chuťovky a podáváme jako omáčku ke smaženým jídlům. Majonézu najdeme ve sladkých moučnících i v bílém pečivu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty ve výběru
- Odlehčená "majonéza" z tvarohu
- Francouzský bramborový salát
- Majonézová kakaová bábovka s tvarohem
- Pečené vepřové karé v majonéze
- Rohlíky z majonézy
- Vajíčková pomazánka s třemi druhy bylinek
- Bramborová kaše s majonézou
- Koblihy z majonézy II
- Pikantní majonézová křidélka
- Vaječná tlačenka plněná celými vejci
- Pražské koláče podle Mirky
- Můj rybí salát
- Ruské vejce
- Rajčatový salát s majolkou/jogurtem a krevetami
- Semínkovo-majolkový chléb
- Jednoduché chlebíčky s vejci a majonézovým přelivem
1/16
1/16
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře