Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak připravit vaječnou pomazánku s majonézou. Osvědčený retro recept patří k těm nejoblíbenějším
Zdroj: Top recepty

Vaječná pomazánka je nestárnoucí klasikou, která patří mezi skvělé stálice naší kuchyně. Připomeňme si, jak připravit její nejobvyklejší variantu s majonézou. Měly ji rády už naše babičky a navíc to byl oblíbený způsob, jak spotřebovat přebytek vajíček z pomlázky.

Co na vaječnou pomazánku potřebujeme

Vaječná pomazánka patří mezi jarní a svěží pomazánky, které nám jistě velmi zachutnají. Na tuto vaječnou pomazánku potřebujeme jen několik surovin. Při jejich přípravě je časově nejnáročnější uvaření vajec. Co si tedy nachystáme?

Jak připravit vajíčkovou pomazánku

Známe sice více variant vaječných pomazánek, ale u této jednoduché verze máme vše během několika kroků hotové:

  1. Vejce a cibuli nakrájíme najemno a vsypeme do mísy.
  2. Do mísy přidáme majonézu a vše velmi jemně a opatrně promícháme.
  3. Osolíme a opepříme, poté znovu zlehka promícháme.
  4. Mažeme na pečivo a podle chuti posypeme nadrobno nakrájenými bylinkami.

Jednotlivé kroky přípravy vaječné pomazánky můžeme zhlédnout i v následujícím krátkém video-receptu. Pokud pomazánku připravujeme poprvé, video nám ji pomůže připravit ještě snadněji.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky