Jak připravit vaječnou pomazánku s majonézou. Osvědčený retro recept patří k těm nejoblíbenějším
Vaječná pomazánka je nestárnoucí klasikou, která patří mezi skvělé stálice naší kuchyně. Připomeňme si, jak připravit její nejobvyklejší variantu s majonézou. Měly ji rády už naše babičky a navíc to byl oblíbený způsob, jak spotřebovat přebytek vajíček z pomlázky.
Co na vaječnou pomazánku potřebujeme
Vaječná pomazánka patří mezi jarní a svěží pomazánky, které nám jistě velmi zachutnají. Na tuto vaječnou pomazánku potřebujeme jen několik surovin. Při jejich přípravě je časově nejnáročnější uvaření vajec. Co si tedy nachystáme?
- 8 oloupaných vajec uvařených natvrdo,
- 5 polévkových lžic majonézy,
- 1 cibuli,
- sůl, mletý pepř,
- čerstvé bylinky na dozdobení - především pažitku, ale i medvědí česnek či lahůdkovou cibulku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit vajíčkovou pomazánku
Známe sice více variant vaječných pomazánek, ale u této jednoduché verze máme vše během několika kroků hotové:
- Vejce a cibuli nakrájíme najemno a vsypeme do mísy.
- Do mísy přidáme majonézu a vše velmi jemně a opatrně promícháme.
- Osolíme a opepříme, poté znovu zlehka promícháme.
- Mažeme na pečivo a podle chuti posypeme nadrobno nakrájenými bylinkami.
Jednotlivé kroky přípravy vaječné pomazánky můžeme zhlédnout i v následujícím krátkém video-receptu. Pokud pomazánku připravujeme poprvé, video nám ji pomůže připravit ještě snadněji.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Bábovka ze zakysané smetany s vůní skořice: Krásně vláčný lahodný moučník připravíte bez odvažování
7 nejoblíbenějších vajíčkových pomazánek. Osvědčená klasika i moderní odlehčená verze
Jak připravit nejchutnější jarní pomazánky. Osvědčené recepty, do kterých využijeme čerstvou zeleninu, nejlépe přímo ze zahrady
Komentáře