Ruské vejce
Ruské vejce nejen skvěle chutná, ale také krásně vypadá na každém stole. Tento tradiční pokrm tvoří vařené vejce obložené salátem s jemnou majonézou, kousky šunky a kyselou okurkou. Perfektní jako elegantní předkrm nebo součást slavnostního pohoštění.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 882 kJ / 3 796 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 54,42 g |
Tuky | 359,39 g |
Vláknina | 15,45 g |
Cholesterol | 1,57 g |
Sodík | 4,42 g |
Sůl | 12,26 g |
Sacharidy | 79,40 g |
Postup přípravy
Brambory uvaříme, oloupeme a ještě vlažné nakrájíme na kostičky. Dáme do mísy. Krok 2: Zeleninu oloupeme a uvaříme ve vývaru, nejlepší je zeleninová kostka bujonu. Krok 3: Vajíčka uvařená natvrdo oloupeme, tři přepůlíme a zatím odložíme, čtvrté nakrájíme do mísy. Ještě teplou uvařenou zeleninu najemno nakrájíme nožem a přidáme do mísy. Krok 4: Dáme svařit osolenou vodu na hrášek. Hrášek vaříme tři minuty, scedíme, okamžitě propláchneme ledovou vodou a přidáme do mísy. Krok 5: Vše promícháme a přidáme tři lžíce worcesterové omáčky. Promícháme a necháme chviličku odležet, než nakrájíme cibulku. Krok 6: Cibulku přidáme do mísy, vše mírně osolíme, ochutnáme a přidáme 1-2 lžíce láku z okurek a dvě najemno nakrájené nakládané okurky (pokud možno pikantní domácí). Přidáme pepř a promícháme. Dáme zchladit, stačí půl hodinky. Krok 7: Po půl hodině přidáme majonézu, ne všechnu asi 4 lžičky si necháme. Krok 8: Salát rozdělíme na talířky, navrch salátku dáme půl vajíčka a zalejeme majolkovou zálivkou. 4 lžičky majolky a 4 lžičky nálevu z okurek rozmícháme a dochutíme solí, pepřem a špetkou cukru. Musí to stékat po vajíčku, ale ne moc, tak aby mu udělalo čepičku a ne loužičku na talířku. Krok 9: Dozdobíme rolkou šunky, kapií v oleji, vějířkem okurky, petrželkou a kaviárem.
Zveřejněno 23. 12. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ruské vejce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v5mr
Moje poznámka
Ruské vejce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v5mr
Nejnovější recepty
Dýňový kompot
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové plátky naložené v jogurtu a smažené v těstíčku
Přidáno před 12 hodinami
Krevety
Přidáno 25. 9. 2025 20:10:32
Dýňové lívanečky
Přidáno 25. 9. 2025 16:03:03
Pečená kuřecí křídla se sýrovým dipem, bramborami a paprikou
Přidáno 25. 9. 2025 15:56:10
Strouhaná jablka ve vlastní šťávě
Přidáno 25. 9. 2025 14:09:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smažené sýrové kuličky
HanaS92 před 3 hodinami
Drobenka na koláč
Veruncicka před 5 hodinami
Pečené toustové roládky s ledovým salátem
Rapljan před 8 hodinami
Jablečný koláč s ovesnými vločkami
iveta.kroul před 9 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
andy.mocuba před 9 hodinami
Cikánské pikantní hovězí nudličky
Sahula před 9 hodinami
Rychlokoláč s drobenkou
Olivia1991 před 10 hodinami
Svíčková na smetaně
Bertas před 11 hodinami
Vepřový plátek na cibulce
dedektonik před 12 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Helenka1993 před 12 hodinami
Tématické fráze:
obložené vajíčko,
obložená vajíčka,
ruské vajíčko,
domaci oblozene vejce,
domácí ruské vejce,
vějířky z okurky,
obložené mísy ruské vejce,
vejce natvrdo,
bložené misy,
majonéza na obložené vejce,
majonéza na obložené vajičko,
obložené mísy z vajec,
jak udělat vějířek z okurky,
recept na obložené vajíčka,
obložené mísy ceny,
ruský vajíčko,
oblozené vajíčka,
recepty-obložené vejce,
vějířky z okurek,
foto obložené mísy
Suroviny:
brambory,
vejce,
mrkev,
petržel,
celer,
hrášek mražený,
majonéza,
omáčka worcesterová,
pepř,
bujón,
cibule,
okurky sterilované,
majonéza,
sůl,
cukr,
lák okurkový,
pepř mletý,
šunka,
vejce,
petrželka,
kapie,
kaviár,
okurky sterilované
Komentáře (9)
Veroniko, tak se stavím, když to tak všude voní