Žebírka z Kolkovny

Suroviny

800 g vepřových žeber - já použila vepřový bok s kostí - hodně "masový" :)
5 kuliček nového koření
5 kuliček celého černého pepře
2 bobkové listy
sůl
voda
Marináda:
0,5 dcl piva (může být jak světlé, tak černé)
0,25 dcl oleje
3 stroužky česneku
1 čajová lžička mleté papriky
cca 0,5 čajové lžičky oregana
cca 0,5 čajové lžičky rozmarýnu
půl čajové lžičky chilli
2 polévkové lžíce medu
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Vepřový bok si nakrájíme podél kosti na kousky, dáme do hrnce s vodou (maso by mělo být ponořené). Ppřidáme pepř, bobkový list, sůl a nové koření a vaříme na mírném ohni asi hodinku a půl.

  2. Po uvaření dáme maso do velké mísy s marinádou, kterou jsme si připravili z piva, oleje, prolisovaného česneku a koření, promícháme a necháme hodinku odležet.

  3. Troubu si rozehřejeme na 180°C, maso přendáme i s marinádou do pekáčku a pečeme asi 15 minut z každé strany. Průběžně potíráme šťávou.

Poznámka od kuchařky

http://www.prozeny.cz/recepty/recepty-a-vareni/nej... inspirace zde :) Já použila pivo světlé a jelikož jsem neměla kořenící směs Country mix, tak jsem si ho z dostupných surovin namíchala sama :) Prodloužila jsem i dobu pečení, jelikož jsem nepoužila jen žebra, ale rovnou celý bok.

Komentáře k receptu Žebírka z Kolkovny

  • David1234 David1234

    V Kolkovne jsem pracoval 5 let a rozhodně se zde takove zebra nikdy nedělali. Z toho co zde uvadite za koření se vetsi cast nepouzivala a uz vubec ne med

    Odpovědět

  • Heavy Heavy

  • Eliza Eliza

    Poslala jsem fotografii z realizace, žebírka jsou takto velmi dobrá.:-p Jen mi marináda přišla příliš řídká a dost jí zbylo v pekáči, příště dám piva o dost méně.
    Bod ode mě je tu už dávno...:yes:

    Odpovědět

  • Mirusha Mirusha (autorka receptu)

    Moc děkuju za pěkné komentáře a ještě pěknější fotečky:yes::-) myslím si, že největší radost vždycky každému udělá to, když někdo podle receptu uvaří :-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Jak to, že jsem to nekomentovala:-O? Taková krása, ukládám a boduju. V Kolkovně mi chutná...;-):-p

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

    :yes:mňam...+21:yes:

    Odpovědět

  • Sodovka Sodovka

    Držím dietu, ale kvůli teto dobrotě ji klidně poruším.:-) Manžel i já milujeme obíračku od kostí, takže tenhle recept je pro nás jednička. :yes: :-p A ta marináda musí být božská. Recept ukládám a co nejdřív budu shánět žebrá. Ale tobě Mirusha, posílám bodík již teď + 19 :yes: :-p

    Odpovědět

  • isindy isindy

    vypadají fantasticky :yes::yes:

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Výborná marináda:yes:ja som pridala ešte citrónovú šťavu a použila som tiež bok.Tak pridávam fotky,bod a teší ma,že sme mali z týchto stránok ďalší skvelý obed:-K:-*:yes:

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Mirusha,pribudne dnes;-)Práve ich robím a k tomu pečené hranolky od Elizy a šalát:-pUž sa teším na obed,voňajú úžasne:-*

    Odpovědět

  • Mirusha Mirusha (autorka receptu)

    Všem moc děkuju za pěkné komenty, doufám, že časem přibude k mé osamocené "žebírkové" fotečce i nějaký kamarád :-D

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Tohle žrádýlko miluju:-p:-*:-*:-p + bodík:yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas (moderátorka)

    :-p No nádhera. :yes: Je to za bodík;-):yes:

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p:yes: moc pěkné:-K

    Odpovědět

  • Iriska Iriska

    Tak ty se smějou :-p:-?:-?+

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: zebra z kolkovny vepřový bok s kostí recepty vepřovy žebirka na pivu koření na žebírka zebirka recept žebírka žebírko na pive recept na žebírka pečená žebírka na obíračku žebra kolkovna vepřový bok s kostí recept recepty obíračka vepřová žebra kolkovna vepřová žebírka kolkovna veprovy bok bez kosti recept veprova obiracka vepřové žebírka v pikantní marinádě veprovy zebirka když je.ridka marinada marináda na obíračku