

Vepřové ocásky v pikantní marinádě
Suroviny
- 4 ks masitějších vepřových ocásků /cca 1,7kg
- na marinádu
- 100 ml červeného vína /použila jsem Merlot
- 3 vrchovaté lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 4 prolisované stroužky česneku /použila jsem český
- 5 lžic sladké chilli omáčky
- 3 lžíce rybízové marmelády
- 2 lžíce kremžské hořčice
- 2 snítky rozmarýnu
- dále budeme potřebovat
- 2 lžíce oleje
- plátek másla cca 2cm široký
- 250 ml červeného vína
- trochu soli
Postup přípravy receptu
Ocásky opláchneme a trochu pokrátíme o kostnaté konečky, které nevyhodíme, ale necháme např. k přípravě huspeniny apod.
Takto připravené maso vložíme do hlubší zapékací mísy, zalijeme marinádou se shora umíchaných surovin a dáme přikryté (nejlépe přes noc) uležet do lednice.
Poté si na pánvi rozehřejeme olej s máslem a ocásky, ze kterých jsme nožem marinádu setřeli, prudce ze všech stran opečeme.
Ocásky poskládáme nazpět do zapékací mísy k marinádě a mírně osolíme.
Výpek na pánvi zalijeme 250ml červeného vína, vše nalijeme na opečené ocásky a přikryté druhým dílem zapékací mísy nebo alobalem, vložíme do předehřáté trouby.
Pečeme na středním stupni doměkka (já jsem pekla v plynové troubě přibližně 2,5hodiny). Pokud se nám bude zdát, že se tekutina hodně vypéká, můžeme malinko podlít horkou vodou. Hotová, vypečená šťáva je ale chutnější bez podlití.
Hotové ocásky podáváme přelité výpekem. Jako příloha se hodí buď na suché pánvi opečené kanápky z bílého pečiva, ale velice chutné jsou stejným způsobem opečené plátky bramborového knedlíku.
Poznámka od kuchařky
Na vepřové ocásky jsem narazila čistě náhodou a hned u pultu mi začalo šrotit v hlavě, co by se z nich dalo připravit a jaké suroviny mám doma.
Na finančně nenáročném jídle jsme si moc pochutnali a protože jsem zde nenašla nic až tak moc podobného, tak Vám přidávám pro inspiraci podobné dobrůtky a i tu mou:-)
Pro ty z Vás, kterí nejsou nějací cimprlichové, co se stolování týče, přidávám jednu“čuňárníčku“. Teplé maso z ocásků nožíkem oberte od kosti, vložte do výpeku, malinko prohřejte a baštěte jen tak přímo ze zapékací mísy. Rohlíkem, který v tomto případě nemusí být ani osmahnutý nabírejte socík a vychutnávejte-vřele doporučuji:-) My jsme si takto pochutnali na druhém kole.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřové ocásky v pikantní marinádě
-
V ledničce mám pěkné 3 kousky, krásně masitých ocásků .. zítra jdu pro víno
.. díky za tip: yes:
-
danielle72:
-
Přiznávám se, přidala jsem ho i bez dovolení
-
danielle72:
a když Ti napíšu,že smíš,pak mi ho přidáš
Ale nemusíš,mě stačí hezký komentík
Dani,děkuji
-
Jak to, že mi tahle krása utekla?
Sedím tu poslední dobou každou chvilku... Smím přidat 14. bod?
-
Děvčata,veké díky
-
To bude veliká dobrota, já bych si tak s chutí nabrala Aničko, máš to super jako vždy
-
ivulinka: súhlasím.
-
Opět pohádka na talíři v podání naší Aničky
-
A jeje, tohle mi nějak uniklo
Podle ingrediencí dobrota
-
spagetka:Ladi,ale bylo to v pátek
Jestli je neseženeš,tak neplakej
Taková flákota z krkovičky v této marinádě bude určitě ještě lepší
Mňam
Jinak díky
-
Anna Kocikova: no cooo, jsou tam vocásky tak do vepřového nacpem vepřové
, teď vážně. Říkáš v Lídlu? Hm, mrknu, líbí
-
Děkuji za bodíky a hlavně za milé komentáře,které mě vždy moc potěší
Na ocásky jsem narazila v Lidlu a to čistě náhodouDokud jsem neznala Toprecepty,je docela možné,že jsem je v obchodě míjela bez povšimnutí
Protože vím,že tady mají děvčata recepty z nich,tak mě ťukla do oka cedulka s názvem a přijatelnou cenou 35,-/kg
Andrejko,já už to raději ani neřešímPřidala jsem dva,kde byl zázvor a o ostatní se už postarali jiní
-
Aničko, jéjej ocásky, taková ňamka, hned bych si je dala, ale kde je sehnat, to musí být fakt štěstí. Máš krásně lákavý sosík s pěknou barvou. Dávám ti krásný 10.bod
-
úžasné, to je zase nářez