Vepřové ocásky v pikantní marinádě

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: marinování přes noc,upečeno cca do 3hodin Vepřové maso 25 názorů

Suroviny

4 ks masitějších vepřových ocásků /cca 1,7kg
na marinádu
100 ml červeného vína /použila jsem Merlot
3 vrchovaté lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
4 prolisované stroužky česneku /použila jsem český
5 lžic sladké chilli omáčky
3 lžíce rybízové marmelády
2 lžíce kremžské hořčice
2 snítky rozmarýnu
dále budeme potřebovat
2 lžíce oleje
plátek másla cca 2cm široký
250 ml červeného vína
trochu soli
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ocásky opláchneme a trochu pokrátíme o kostnaté konečky, které nevyhodíme, ale necháme např. k přípravě huspeniny apod.

  2. Takto připravené maso vložíme do hlubší zapékací mísy, zalijeme marinádou se shora umíchaných surovin a dáme přikryté (nejlépe přes noc) uležet do lednice.

  3. Poté si na pánvi rozehřejeme olej s máslem a ocásky, ze kterých jsme nožem marinádu setřeli, prudce ze všech stran opečeme.

  4. Ocásky poskládáme nazpět do zapékací mísy k marinádě a mírně osolíme.

  5. Výpek na pánvi zalijeme 250ml červeného vína, vše nalijeme na opečené ocásky a přikryté druhým dílem zapékací mísy nebo alobalem, vložíme do předehřáté trouby.

  6. Pečeme na středním stupni doměkka (já jsem pekla v plynové troubě přibližně 2,5hodiny). Pokud se nám bude zdát, že se tekutina hodně vypéká, můžeme malinko podlít horkou vodou. Hotová, vypečená šťáva je ale chutnější bez podlití.

  7. Hotové ocásky podáváme přelité výpekem. Jako příloha se hodí buď na suché pánvi opečené kanápky z bílého pečiva, ale velice chutné jsou stejným způsobem opečené plátky bramborového knedlíku.

Poznámka

Na vepřové ocásky jsem narazila čistě náhodou a hned u pultu mi začalo šrotit v hlavě, co by se z nich dalo připravit a jaké suroviny mám doma.

Na finančně nenáročném jídle jsme si moc pochutnali a protože jsem zde nenašla nic až tak moc podobného, tak Vám přidávám pro inspiraci podobné dobrůtky a i tu mou:-)

Pro ty z Vás, kterí nejsou nějací cimprlichové, co se stolování týče, přidávám jednu“čuňárníčku“. Teplé maso z ocásků nožíkem oberte od kosti, vložte do výpeku, malinko prohřejte a baštěte jen tak přímo ze zapékací mísy. Rohlíkem, který v tomto případě nemusí být ani osmahnutý nabírejte socík a vychutnávejte-vřele doporučuji:-) My jsme si takto pochutnali na druhém kole.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 145 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové ocásky v pikantní marinádě

  • Liska741 Liska741

    V ledničce mám pěkné 3 kousky, krásně masitých ocásků .. zítra jdu pro víno :-) .. díky za tip: yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    danielle72::-D:-K

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72(moderátorka)

    Přiznávám se, přidala jsem ho i bez dovolení:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    danielle72::-Da když Ti napíšu,že smíš,pak mi ho přidáš:-?;-):-D:-DAle nemusíš,mě stačí hezký komentík:-*Dani,děkuji:-K:-K

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72(moderátorka)

    :-K:-K:-K Jak to, že mi tahle krása utekla? :-O Sedím tu poslední dobou každou chvilku... Smím přidat 14. bod?;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Děvčata,veké díky:-*:-K:-K

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    To bude veliká dobrota, já bych si tak s chutí nabrala Aničko, máš to super jako vždy

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    ivulinka: súhlasím.

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Opět pohádka na talíři v podání naší Aničky:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    A jeje, tohle mi nějak uniklo :-8 Podle ingrediencí dobrota :-p:-p

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    spagetka:Ladi,ale bylo to v pátek:-)Jestli je neseženeš,tak neplakej;-)Taková flákota z krkovičky v této marinádě bude určitě ještě lepší:-p:-DMňam:-pJinak díky:-K

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Anna Kocikova: no cooo, jsou tam vocásky tak do vepřového nacpem vepřové :-D:-D:-D:-D, teď vážně. Říkáš v Lídlu? Hm, mrknu, líbí :yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Děkuji za bodíky a hlavně za milé komentáře,které mě vždy moc potěší:-K:yes:
    Na ocásky jsem narazila v Lidlu a to čistě náhodou:-)Dokud jsem neznala Toprecepty,je docela možné,že jsem je v obchodě míjela bez povšimnutí:-8Protože vím,že tady mají děvčata recepty z nich,tak mě ťukla do oka cedulka s názvem a přijatelnou cenou 35,-/kg;-)
    Andrejko,já už to raději ani neřeším;-)Přidala jsem dva,kde byl zázvor a o ostatní se už postarali jiní:-D:-D

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Aničko, jéjej ocásky, taková ňamka, hned bych si je dala, ale kde je sehnat, to musí být fakt štěstí. Máš krásně lákavý sosík s pěknou barvou. Dávám ti krásný 10.bod:yes:

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    úžasné, to je zase nářez:yes::-D

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: vepřové ocasky recept veprove ocasky vepřový ocásek recepty vepřové ocásky vepřový ocásek recepty vepřové ocásky recepty recept na vepřové ocásky vepřový ocásek recept recept na vepřový ocásek recept vepřové ocasky vepřové ocásky vařené vepřové ocásky-recepty marinované vepřové ocásky recepty - vepřové ocásky příprava vepřových ocásků jak připravit vepřové ocásky recept z vepřových ocásků recepty vepřový ocásek vepřový ocásek ceny vepřový ocásek cena

Zapomněl/a jsem heslo