15 receptů s wasabi: Na těchto pokrmech si nejen pochutnáte, ale i se zapotíte
Wasabi je japonský křen, který má na rozdíl od toho našeho jasně zelenou barvu, je větší a také pálivější. U nás je nejběžněji k dostání ve formě wasabi pasty, která se vždy servíruje k sushi. Používat ji však můžete i v běžném vaření.
Pokud rádi připravujete sushi i doma, určitě máte někde v lednici otevřenou wasabi pastu. Pro její intenzivní chuť jí totiž k sushi příliš nespotřebujete. Inspirujte se recepty ve výběru, podle kterých se wasabi pasta přidává i tam, kam by vás to možná nikdy nenapadlo.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty ve výběru
- Domácí gravlax & luxusní lahůdky z gravlaxu
- Tatarák z lososa - nejlepší předkrm
- Platýs se slaninou a s wasabi krémem
- Vepřové plátky ve švestkové marinádě
- Plátky na jablku s Wasabi pastou a pečeným jablkem
- Česnekové hranolky s dipem Wasabi
- Květáková tempura
- Bagetka plněná trhaným kuřecím, mrkví a papájou
- Zálivky na salát
- Wasabi bramborová kaše s treskou
- Křenové topinky se sýrem a Wasabi / pálí moc.../
- Pomazánka z tofu a wasabi
- Fazolky ve wasabi krému
- Vejce plněná wasabi krémem
- Wasabi zmrzlina
1/15
1/15
Komentáře