Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak připravit kaldoun a co se pod tímto tajemným názvem skrývá
Zdroj: Toprecepty.cz

Kaldoun, též kaldon, je tradiční polévka, která se podávala na sváteční tabuli za dob rakousko-uherské monarchie, když se pekla kachna nebo husa. Je to jíškou zahuštěný vývar z drobů a ořezů, doplněný o kořenovou zeleninu.

Univerzální recept na tuto polévku neexistuje, každá rodina si ji přizpůsobila podle svého, ale několik společných znaků bychom našli. Pojďme si shrnout, co všechno musí polévka obsahovat, abychom ji mohli nazvat kaldounem.

Kaldoun je tradiční svatomartinská polévka

Nejčastěji ji na jídelním lístku vídáme ve spojení se svatomartinskou husou, díky svým výživovým hodnotám by si ale zasloužila větší zájem kuchařek.

Pokud jste se rozhodli vyzkoušet tuto sytou polévku, můžete se inspirovat naším videoreceptem, který vás postupem povede krok po kroku.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky