Svatomartinská husa podle mamky
Recepty našich maminek bývají ty nejlepší. Husu v průběhu pečení neustále poléváme a podléváme, odměnou nám bude křehké maso plné šťávy, skryté pod dozlatova vypečenou, křupavou kůžičkou.
Postup přípravy
Krok 1: Vykuchanou a očištěnou husu omyjeme, sádlo z břicha vyndáme a husu osolíme a pokmínujeme na povrchu a i uvnitř.
Krok 2: Vyjmuté sádlo nakrájíme a na pekáči rozškvaříme. Pak do pekáče vložíme husu, podlijeme ji vodou a pečeme v nepříliš horké troubě.
Krok 3: Během pečení husu poléváme vypečenou šťávou, podle potřeby podléváme vodou a sbíráme vypečené sádlo, které je na povrchu výpeku, aby se nepřepalovalo.
Krok 4: Aby sádlo snáze z podkoží vytékalo, vidličkou propichujeme kůži na bocích a stehnech. Občas husu obrátíme.
Krok 5: Nakonec ji dopečeme prsíčky nahoru. Husa musí být upečená dozlatova, aby kůžička byla křupavá.
Krok 6: Pečenou husu vyjmeme z pekáče, na prkénku ji naporcujeme, z pekáče slijeme vypečenou šťávu a šťávu, která se napekla na okraje pekáče, oškrábeme.
Krok 7: Pekáč vyplácheme trochou vody, kterou rovněž vlijeme do šťávy. Šťávu dobře povaříme. Naporcovanou husu vrátíme do pekáče a necháme jí v troubě, než ji budeme podávat.
Zveřejněno 12. 11. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Svatomartinská husa podle mamky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BMz2
Moje poznámka
Svatomartinská husa podle mamky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BMz2
Nejnovější recepty
Biskupský beránek
Přidáno před 13 hodinami
Barevná vajíčka
Přidáno před 15 hodinami
Pikantní segedínský guláš
Přidáno před 16 hodinami
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 16 hodinami
Kedlubnovo-celerová omáčka
Přidáno před 17 hodinami
Krůtí kapsa se špenátem
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mazanec z domácí pekárny od Ivety
Markeeta před 1 hodinou
Bramborák na plech
Wolfova10282 před 9 hodinami
Omáčka s hovězím masem
jayjayka před 9 hodinami
Velikonoční beránek
Mis-ja304 před 10 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
danielle72 před 10 hodinami
Kokosový beránek
Mikinka30 před 12 hodinami
Mazanec od Helenky Růžičkové
Danny668 před 12 hodinami
Dvojbarevné muffiny
Lisa444 před 12 hodinami
Měkké a voňavé vánoční perníčky
Dycky před 13 hodinami
Nádivka velikonoční
Eva1mamina před 13 hodinami
Tématické fráze:
svatomartinská husa pečená přes noc,
svatomartinská husa pomalu pečená,
pečená husa,
pomalu pečená svatomartinská husa recept,
svatomartinská husa pečená pomalu,
svatomartinská husa,
pomalu pečená husa přes noc,
husa recept,
pečená kachna,
svatomartinská husa top recepty,
husa pečená přes noc,
svatomartinská husa recept,
jak rozmrazit husu,
šťáva na husu,
pomalu pečená husa,
červené zelí k huse,
přes noc pečená svatomartinská husa recept,
svatomartinská husa recept přes noc,
pomalu pečená husa recept,
svatomartinská pečená husa
Suroviny:
husa,
sůl,
kmín celý
Komentáře (19)