Svatomartinská husa podle mamky
Recepty našich maminek bývají ty nejlepší. Husu v průběhu pečení neustále poléváme a podléváme, odměnou nám bude křehké maso plné šťávy, skryté pod dozlatova vypečenou, křupavou kůžičkou.
Suroviny pro 1
1
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
K takto upečené huse podáváme dušené sladké nebo kysané zelí a jako přílohu zvolíme houskový nebo bramborový knedlík.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 11. 2017 17:01
cecilka: to je zvláštní, že píšete, že jste nerozuměla poznámkám o rozmrazování, pokud byste diskuzi nečetla, tak byste asi těžko věděla, že jsme se o tom bavily, v receptu o tom nic není. Očištěná a vykuchaná husa se dá dnes koupit zmrazená, jestli Vám to ještě nikdo neřekl
13. 11. 2017 15:59
Lenunka: Asi som nedovzdelaná, no keď v surovinách čítam hus, predpokladám, že je čerstvá. No a keď ju treba ešte čistiť a pitvať, tak to môj názore iba potvrdzuje. A je mi ľúto, no komentáre k receptom čítam iba občas a aj iba konštruktívne..
13. 11. 2017 15:37
cecilka: v celé diskuzi autorka psala, že husa byla zmrzlá....zkuste si to nejdřív přečíst, než budete něco komentovat
13. 11. 2017 14:57
casino: A propos, väčsia polovica neexistuje a predpokladám, že ani maminka autorky receptu by nerobila takú blbosť, aby čokoľvek rozmrazovala v teplej, alebo studenej vode..
13. 11. 2017 14:45
casino: Ja tiež nerozumiem poznámkam o rozmrazovaní. Z receptu je jasné, že autorka receptu mala hus čerstvú. Je to jasné už len kvôli tomu, že hus musíme "kuchat"=pitvat a čistiť, predpokladám, že od peria. A nezdajú sa mi ani pripomienky k času pečenia. Autorka ho nikde neuvádza. Pred Martinom sme aj s kamarátkou piekli , skôr húsku, našťastie, už bola aj vypiitvaná aj bez peria , nasolili sme ju deň vopred a piekli asi 4-5 hodín, sprvu prikrytú, pred dokončením odkrytú. A bola skvelá. A podotýkam, piekli sme ju v kameninovom pekáči. Je to lepšie, ako v obyčajnom a pod alobalom.
12. 11. 2017 13:29
Týýý brďo...13 komentářů jen o rozmrazení ptáka a přitom stačilo jen zavčas si ho pořídit
MiskaM:
"Svatomartinská husa podle mamky"
Nerad bych vás urazil, ale vypadá to, že vaše rodička by kliďánko mohla bejt matkou větší poloviny zdejšího kuchařstva
S rcp jste si vyhrála akorát vám asi z postupu vypadlo, že se husa peče přikrytá.
A ta uvedená-neuvedená teplota (může být 80 až 180°C) zase vedle kvality hotové pečínky souvisí především s časem pečení...
No, to by ale bylo potřeba si vaření trošku naplánovat a neřešit to podobně jako s rozmrazováním tohoto velkého bílého ptáka, že
MiskaM:
"Svatomartinská husa podle mamky"
Nerad bych vás urazil, ale vypadá to, že vaše rodička by kliďánko mohla bejt matkou větší poloviny zdejšího kuchařstva
S rcp jste si vyhrála akorát vám asi z postupu vypadlo, že se husa peče přikrytá.
A ta uvedená-neuvedená teplota (může být 80 až 180°C) zase vedle kvality hotové pečínky souvisí především s časem pečení...
No, to by ale bylo potřeba si vaření trošku naplánovat a neřešit to podobně jako s rozmrazováním tohoto velkého bílého ptáka, že
12. 11. 2017 09:25
Lenunka: tak to schválně vyzkouším děkuji za tip
12. 11. 2017 01:56
MiskaM: no, já se taky divila, v teplý rozmrzne jen na povrchu, a je jak když vylezlo z mikrovlnky, nahoře už "gumový" a uvnitř zmrzlý, v té studené to povolí stejnoměrně, fakt, schválně to zkuste, někdy příště
zvlášť teda u husy, která má v sobě ten pytlík s vnitřnostmi, tak když ji budete rozmrazovat v horké vodě, tak než ho z ní vydolujete tak máte ve dřezu už pomalu vývar, ta studená je fakt lepší, ale je to na Vás, samozřejmě
zvlášť teda u husy, která má v sobě ten pytlík s vnitřnostmi, tak když ji budete rozmrazovat v horké vodě, tak než ho z ní vydolujete tak máte ve dřezu už pomalu vývar, ta studená je fakt lepší, ale je to na Vás, samozřejmě
12. 11. 2017 01:53
Lenunka: maso ze rozmrzne ve studený? To slyším poprvý i ve škole co si pamatuji nám ukazovali že maso dát do teplý že rozmrzne a taky že jo
12. 11. 2017 01:50
MiskaM: Miško, je to paradox, ale maso rozmrzne rychleji ve studené vodě...stejně jako horká voda v mrazáku zmrzne rychleji než když tam dáte studenou...tak to jen tak rada pro příště, fakt to funguje
12. 11. 2017 01:50
Lenunka: no ani ne ještě z krámu cestou domu byla na kost tak musela na chvíli pod vodu ale jinak bych ji nechala klasický rozmrazit
12. 11. 2017 01:48
MiskaM: asi rozmrzla v autě cestou
12. 11. 2017 01:47
Lenunka: tak to určitě v mikrovlnce opravdu nebyla. Max jsem ji dala do teplý vody aby trochu povolila pač jsme ji chtěli ještě v den Martina tak max byla trochu v teplý vodě
12. 11. 2017 01:45
Lenunka: ja vím ale pekla jsem ji dost pozdě defakto včera večer jsme ji koupily takže i s rozmrazením se dělala cca do 10 večera ale to už sem motat nemusím zkrátka máte pravdu
12. 11. 2017 01:35
MiskaM: teda pokud jste ji nemučila rozmrazováním v mikrovlnce
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 7 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 15 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 16 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Sachr dort z jablek
marie.ledlova@email.cz uvařil před 2 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 2 hodinami
Polévka z kuřecích hřbetů
Gregusa uvařila před 4 hodinami
Těsto na pizzu
sarahaj uvařil před 5 hodinami
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 8 hodinami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 8 hodinami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 9 hodinami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 9 hodinami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 10 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vyzkoušejte novou chuť kysaného nebo hlávkového zelí. Máme pro vás recepty na zelí karamelizované
Wurstsalat: Pikantní německá salámová pochoutka může být i z točeňáku nebo českých špekáčků, nejlepší je k pivu
Hostina na svatého Martina: Připravte si šťavnatou pečenou husu se zelím a knedlíky!
Další recepty
Tématické fráze: svatomartinská husa pečená přes noc svatomartinská husa pomalu pečená pečená husa pomalu pečená svatomartinská husa recept svatomartinská husa pečená pomalu svatomartinská husa pomalu pečená husa přes noc husa recept pečená kachna svatomartinská husa top recepty husa pečená přes noc svatomartinská husa recept jak rozmrazit husu šťáva na husu pomalu pečená husa červené zelí k huse přes noc pečená svatomartinská husa recept svatomartinská husa recept přes noc pomalu pečená husa recept svatomartinská pečená husa
Suroviny: husa, sůl, kmín celý
Svatomartinská husa podle mamky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BMz2
19 názorů