Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 998 kJ / 2 629 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,36 g |
Tuky | 220,33 g |
Vláknina | 7,65 g |
Cholesterol | 1,63 g |
Sodík | 253 mg |
Sůl | 0,57 g |
Sacharidy | 102,20 g |
Postup přípravy
Z očištěných pomletých jater, do kterých jsme vmíchali vejce a změklé máslo a která jsme ochutili solí, pepřem, česnekem, muškátovým květem a majoránkou (libečkem) vmícháme tolik strouhanky, aby knedlíčky byly vláčné, ne příliš tuhé a šly z nich dobře tvarovat malé kuličky, případně odkrajovat lžičkou nočky. Krok 3: Ty pak povaříme v osolené vodě zhruba 5 minut (nejlepší je, jeden ochutnat na zkoušku) a cedníkem vyndáme. Kdo chce, může je zavařit přímo ve vývaru. Krok 4: Jíšku připravíme na rozpuštěném másle s troškou muškátového květu, na které nasypeme hladkou mouku, kterou osmažíme dorůžova za častého promíchání a pak odstavíme. Krok 5: Vývar (potřebujeme cca 1,5-2 litry) scedíme, zahustíme jíškou a dochutíme dle vlastní chuti a necháme pozvolna provařit. Krok 6: Pokud chceme maso a zeleninu v polévce - kaldounu, tak maso obereme a zeleninu s masem pokrájíme a přidáme dle chuti do vývaru. Krok 7: Na talíři dozdobíme nasekanou pažitkou nebo petrželkou a můžeme podávat.
Zveřejněno 10. 11. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králičí zapražená polévka - kaldoun
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g4q6
Moje poznámka
Králičí zapražená polévka - kaldoun
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g4q6
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 11 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 13 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 16 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 21 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 23 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
B.Anna před 3 minutami
Cukeťák II
radbastim před 2 hodinami
Sněhový rybízový koláč
upavla před 10 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 11 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 14 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 14 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 15 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 16 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 17 hodinami
Tématické fráze:
králiči polevka,
kralici polevka s ryzi polevka,
králičí polévka recept,
polivky z kraličiho masa recepty,
polévka kaldoun recept,
polévky recepty,
kaldoun z králičích hlav
Suroviny:
mrkev,
celer,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř,
sůl,
voda,
máslo,
mouka hladká,
květ muškátový,
játra králičí,
máslo,
vejce,
česnek,
libeček,
květ muškátový,
sůl,
pepř mletý,
strouhanka,
pažitka
Komentáře (5)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0