Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kaldoun z husích drobů a ze zbylé husí pečínky

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 210 min Doba přípravy: 210 min

210 min (210 min příprava)

13. 11. 2018 18:45

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie4 472 kJ / 1 069 kcal
Bílkoviny43,94 g
Tuky31,19 g
Vláknina106,65 g
Cholesterol 77 mg
Sodík 2,20 g
Sůl4,82 g
Sacharidy100,98 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Inspirovala jsem se receptem na husí kaldoun https://kitchenette.cz/clanek/husi-kaldoun. Kdo nemá rád v polévce smetanu, tak jíšku naředí pouze vývarem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

RubyRom RubyRom

17. 11. 2018 06:53

Tak tento recept se mi líbí, musím vyzkoušet!

Anna Kocikova Anna Kocikova

15. 11. 2018 17:56

Olinka5555: Olinko,děkuji:-K
Já někdy dělám vývar tak,že přidám z předešlého dne obíračku(kosti,skelet,zbytek opečené kůže),jen jsem nevěděla,mám-li tady takový rcp vůbec dávat,aby někdo neřekl,že zbytkuji:-)Ale když mi google nabídl několik variant na Kaldoun a přečetla jsem si na Kitchenette,že tam také kuchařinka dává zbytky z pečínky,tak jsem se nežinýrovala;-)Knedlíčky jsem nedělala žádné,bylo to už tak dost husté.Jen ty široké nudle nám tam nějak nepasovaly...jsme zvyklí na vlasové:-8
Hledala jsem recept na Kaldoun i ve Zlaté kuchařské knize od A.Kejřové-M.Kuchařové i od M.D.Rettigové a překvapilo mě,že ani jedna ho tam nemá:-OTakže jak se dělá opravdu ten"pravý"nevím:-8

Olinka5555

14. 11. 2018 21:25

moc pěkné,
zrovna dnes jsem ho dělala:)) děláme obdobně jen bez smetany a těstovin, ale zase dáváme drožďové knedlíčky:-)), někdy zkusím se smetanou..:yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

14. 11. 2018 20:34

klukodvody: Děkuji za pozdravy i komentář:-KJosífku,jsem ráda,že Ti recept přišel vhod:-8;-)
medanek::-K

klukodvody klukodvody

14. 11. 2018 13:25

Dlouho jsme o sobě neslyšeli. Moc Tě oba zdravíme. Tvůj recept přišel jako na zavolanou. Po Martinské huse mám nějaké různé zbytečky včetně všech drobů a křídel, chtěl jsem dělat polévku, ale tohle je lepší. Díky a ještě jednou srdečně zdravíme.
:-K:-K:-K

medanek medanek

13. 11. 2018 19:05

:yes::yes::-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pravý kaldoun vývar z husích drobů jak se dělá kaldoun polévka z husích drobů husí pečené masové kuličky kalton,polévka kalton,polévka husi vajíčka dělá se husí polévka kaldoun z pečeně polévka z kostí z pečené husy pravy caldoun jak se dělá je kaldoun husí maso s kaší pravý kaldoun recept polévka z husích drobů recept husí polévka kalton z husy polévka kaldoun polévka z pečených husích kostí

Suroviny: droby, husa, kost, voda, cibule, mrkev, petržel, celer, pepř, koření nové koření, bobkový list, rozmarýn, sůl, máslo, mouka hladká, ořech muškátový, smetana na vaření, celer, mrkev, játra husí, sůl, pepř mletý, petržel, nudle široké

TopRecepty.cz

Kaldoun z husích drobů a ze zbylé husí pečínky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3DgQ