Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rafaello kuličky jsou nepečeným cukrovím, které se připravuje na poslední chvíli. Jednak má kratší trvanlivost, ale hlavně postupně samo mizí s každým otevřením lednice. V tomto článku poradíme, jak na to, aby cukroví bylo příjemně šťavnaté a vláčné.

Recept na rafaello kuličky je snadný, jejich přípravu zvládnou i děti. Navíc si vystačíte pouze se třemi surovinami a těmi je kondenzované mléko, máslo a strouhaný kokos. Kdo chce, může přidat ještě mandličku a chuť bude dokonalá. 

Jak udělat rafaello kuličky

Kuličky můžete ozvláštnit přidáním drcené sušenky nebo kakaa.

  • Smícháme strouhaný kokos, kondenzované mléko a rozpuštěné máslo. Kokosu dáme trochu méně, protože si nasákne tekutinu a nabobtná. Budeme pak mít šťavnatější kuličky.
  • Necháme odležet alespoň 1 hodinu, ale klidně i do druhého dne, v chladu.
  • Zkontrolujeme konzistenci a pokud je třeba, přidáme ještě trochu kokosu.
  • Pokud budeme dávat mandličky, necháme je v kastrůlku projít varem a sloupneme z nich slupku.
  • Lžičkou odebereme těsto, ze kterého tvoříme kuličku. Dovnitř můžeme zapracovat mandličku.
  • Kuličku na závěr obalíme v kokosu a dáme do malého papírového košíčku.
  • Skladujeme v chladu, kde vydrží několik týdnů.

Pokud vám rafaello kuličky chutnají, vyzkoušejte také rafaello řezy. Jak na to, vám ukáže náš videorecept, podle kterého můžete tuto dobrotu upéct.

 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více