Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajčatový "tataráček": Ochutnejte lehce pikantní směs rajčat ke křupavým topinkám
Zdroj: Toprecepty

Vyzkoušejte recept na rajčatový "tataráček", jehož kouzlo spočívá ve spojení čerstvých a sušených rajčátek naložených v oleji. Díky této kombinaci drží směs pěkně pohromadě a skvěle sluší opečené topince. Nesmí chybět česnek a na intenzitě přidá špetka chilli a kapka balsamika.

Sušená rajčata jsou gurmánskou lahůdkou, kterou je skvělé mít vždy po ruce. V tomto receptu je doplníme o rajčata čerstvá a o voňavou bazalku, to vše tvoří společně dokonalou harmonii. Příprava směsi je rychlá, snadná a dokazuje, že i vegetariánská verze původně masového pokrmu má co nabídnout. 

Jak připravit rajčatový "tataráček"

Bylo už zmíněno, že příprava je snadná a rychlá. Základní směs z rajčat musíme nechat asi půl hodinky vykapat přes síto, abychom se zbavili přebytečné tekutiny. Mezitím si stihnete nachystat topinky a zacvičit pár cviků, aby vám vyhládlo.

Recept na rajčatový "tataráček"

Nejprve si nachystejte 6 zralých rajčat a 5–6 sušených rajčat v oleji. Potom přidejte 2 jarní cibulky. K závěru pokrm doplníte 2–3 stroužky utřeného česneku, špetkou chilli, lžičkou balsamikového krému (není nutný) a bazalkou. Na úplný závěr dochutíte solí, podle vaší chuti. 

  1. Rajčata přepulte, odstraňte bubáky a vydlabejte semínka. Sušená rajčata nakrájejte na menší kousky.
  2. Ponorným mixérem směs krátce promixujte, aby zůstaly i viditelné kousky.
  3. Poté ji dejte do sítka a nechte asi 30 minut vykapávat přebytečnou šťávu.
  4. Nakonec vmíchejte balsamiko, prolisovaný česnek, nasekanou cibulku, trochu oleje, chilli a pepř. Sušená rajčata bývají slaná, tak dosolte jen podle potřeby.
  5. Přidejte čerstvou bazalku a servírujte s topinkou nebo čerstvým pečivem.

Pokud máte dostatek čerstvých rajčat, tak si jich klidně nachystejte více a připravte se na zimu. Z rajčat a česneku se dá během chvilky nachystat perfektní pomazánka, kterou si můžete uložit do zásoby. 

Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli