Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tortilla vznikla ze španělského slova torta a v překladu znamená "dortík". V dnešní době ji známe jako tenkou placku, která se vyrábí nejčastěji z pšeničné nebo kukuřičné mouky, kterou můžeme naplnit podle své chuti a fantazie.

Znáte pravou španělskou tortillu? Vypadá úplně jinak, než jakou ji známe my. Jedná se totiž o vaječnou omeletu s opečenými bramborami a cibulí, nebo případně s dalšími surovinami jako je česnek nebo paprika. U nás je nejznámější tortilla jako tenká placka, kterou plníme masem, zeleninou a dresinkem. Zapéct se dá na mnoho způsobů jako wrap, burrito nebo třeba quesadilla. 

Plněná tortilla s kuřecím masem  

Tato lahodná tortilla se hodí jako rychlý oběd nebo večeře. Bude hotová již za 15 minut a na výsledku si určitě pochutnáte.

  1. Na pánvi rozpalte olej a nasypte na kousky nakrájené kuřecí maso, okořeňte a orestujte.
  2. Dále potřebujete papriku, červenou cibuli, pórek a jarní cibulku.
  3. Vše pár minut restujte.
  4. Přilijte zakysanou smetanu a chilli omáčku. Celou směs promíchejte a dejte stranou.
  5. Na pánev si nachystejte tortillu, na ni dejte nastrouhaný sýr a připravenou směs, kterou posypete sýrem. Přehněte a restujte na pánvi
  6. Tortilla je skvělá jak teplá, tak i jako studená svačinka. 

Podívejte se na kompletní znění receptu zde.

Vyzkoušejte tento recept na přípravu domácí tortilly, překvapí vás svou jednoduchostí a výbornou chutí. 

Jak se vám tortilla povedla? Dejte nám vědět do komentáře pod článkem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie