Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejen tradiční žemlovky či rýžové nákypy, ani citrónové nebo rybízové koláče by bez zapečené sněhové vrstvy nebyly úplné. Narůžovělý sníh na povrchu tvoří tu pomyslnou tečku - vzhledovou i chuťovou. 

Růžová sněhová vrstva na povrchu moučníku udělá velkou parádu a navíc ho doplní o příjemný chuťový bonus. Zapékáme nejčastěji moučníky s ovocem, nákypy a další podobné dobroty. Ke zdařilému dílu je nutno dodržet několik pravidel.

Jak na sněhovou vrstvu

Zapéct sníh na moučníku nebo nákypu není nic složitého, zvládnou to i začátečníci.

  • Připravte moučník bez sněhové vrstvy a vložte do trouby předpéct.
  • Mezitím ušlehejte z bílků tuhý sníh s trochou cukru.
  • Na téměř hotový moučník navrstvěte sníh. Je hezké, když sníh tvoří nepravidelně zvlněnou vrstvu.
  • Vraťte moučník zpět do trouby a dopečte při stejné teplotě, dokud sníh na povrchu nezrůžoví (asi 10 minut).
  • Nechte zchladnout ve vypnuté a otevřené troubě.
V našem videoreceptu najdou začátečníci praktickou ukázku, jak zapéct sníh na babiččině žemlovce s jablky.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli