

Velikonoční beránek zase jinak
Suroviny
- 200 g polohrubé mouky
- 200 g mletý cukr
- 1 pomazánkové máslo
- 2 vejce
- 4 lžíce mléka
- 1/2 prášku do pečiva
Postup přípravy receptu
Pomazánkové máslo ušleháme se žloutky a cukrem, postupně přidáme mouku s práškem do pečiva a sníh.
Vymažeme a vysypeme si formu na beránka a těsto do něj nalijeme.
Pečeme ve vyhřáté troubě jednu hodinu na 170 stupňů.
Poznámka od kuchařky
Toto těsto je na menšího beránka. Já mám větší formu, proto toto těsto dělám dvojí. Pokud mi zbyde, zbytek naleju do srnčího hřbetu a upeču také.
Fotografie jsou samozřejmě z loňského roku, ale myslím, že je to docela aktuální
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Velikonoční beránek zase jinak
-
helwe59: Umýt vymazat nahřátým sádlem, nechat ohřát v troubě, jemně vytřít papírovým ubrouskem. Před pečením namazat znovu sádlem, nebo máslem štětečkem, a vysypat hr. moukou, nebo prosátou strouhankou! Myju formičky jen horkou vodou bez saponátu.
-
helwe59: Alobal - pomocník, když není poklice!
-
JanaDorazinova: Děkuji
mám formu před prvním použití vypálit,jak někde píší?
-
helwe59: No, já ho dělám z dvojité dávky a myslím jsem taky neměla pokrývku na tu formu, půjčila mi ji kámoška, takže něco přes hodinu na těch 170 stupňů a mělo by to být ok. Já ale vždycky kontroluji, během pečení aspoň jeden krát do toho píchnu špejlí
-
Jani prosím o radu, budu dělat poprvé v kameninove formě bez vrchní části, jak na to aby to zaručeně vyšlo díky
-
alena13: Nesrazí
. Mám vyzkoušeno, dělám ho každý rok
. Dělám to přesně tak, jak je v postupu napsáno. Pomazánkové máslo šlehám se žloutky a cukrem. Pak přimíchám mouku s práškem do pečiva a nakonec pomalinku přimíchávám sníh
-
Dobrý den,to jsou moooc pěkní beránci
Chtěla bych se zeptat mám strach že jak budu šlehat to pomazánkové máslo s vajíčky tak se i to srazí,jak to děláte vy?
-
jarmila: Tak ok!! Protože neuvádím u pomazánkového másla gramáž, taky každý ví, o jaké se asi jedná, tak na menšího 200g toho mascarpone a na většího 400g
. Nedávej těsto až po okraj!! Stačí tak 1-2 cm pod okraj, aby ti nevyteklo
Přeji taky krásné Velikonoce do Řecka a dej vědět, jak se podařil!!
-
dekuji za rychlou odpoved,mascarpone mam doma takze zkusim.dekuji a pekne velikonoce
-
jarmila: No, když já nevím, co máte v Řecku
. Možná mascarpone? Ale to by asi přišlo draho. Možná si lépe vybrat jiného beránka, kde nebudeš muset řešit takové dilema
. Máme jich tady kupu!!
Zadej si do vyhledavače "beránek" a uvidíš, kolik ti jich vyjede
-
prosim misto pomazankoveho masla co mohu nahradit jsem v recku a tady neni k dostani dekuji
-
eva hubova: dík, Evo, přidala jsem dnešní foto, jako hlavní
-
Krásní to beránci,jeden hezčí jak druhý
+9
-
Jiřko, tady je tolik krásných beránků, že nevím,kterého dříve dělat. Jeden takový, jako je tady jsem právě odvezla do Petřvaldu babině
-
Tady je povedený beránek...