Zimní saláty podle oblíbených receptů. Zelí, cibule a kořenová zelenina - snadno dostupné suroviny pro zdraví a sílu
Zimní saláty jsou dobrým zdrojem vitamínů a dalších užitečných látek, které nám lépe pomohou přestát chladné období roku. Základem je snadno dostupná zelenina, kterou připravíme podle osvědčených receptů.
Snadno dostupné suroviny
Mohlo by vás zajímat
Hlávkové zelí
Hlávkové zelí jemně nakrájíme ostrým nožem nebo nám pomůže kuchyňský robot. Pak ho posolíme, osladíme a přidáme pár kapek oleje. Vše promícháme a necháme chvíli stát. Zelí získá křehkost a začne pouštět šťávu. Do zelného salátu se hodí kmín, jemně nakrájená cibule, strouhaná mrkev i jablko. Výborné saláty připravíme z kysaného zelí.
Mrkev, celer a červená řepa
Mrkev dává salátům sladkou svěží chuť a pěknou barvu. Připravujeme ji nasladko i naslano. Oslazená strouhaná mrkev s jablíčkem, mírně okyselená citrónovou nebo pomerančovou šťávou, je oblíbenou pochoutkou i pro menší děti. Červená řepa má atraktivní barvu, dobře chutná ve spojení s křenem. Celer svou chutí saláty pozvedne a vylepší.
Čínské zelí
Čínské zelí stačí jemně nakrájet, přidat na kostky nakrájená rajčata, cibuli, vařená vejce a sýr. Vše doplníme ochucenou zálivkou z kysané smetany a luxusní salát je během chvilky hotový. Výborně chutná k čerstvým bagetám nebo dalamánkům.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 3 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 12 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 13 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Poradíme, jak snadno vyrobit domácí zmrzlinu bez zmrzlinovače. Stačí několik málo ingrediencí a správný postup
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
Komentáře