Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dříve nesměla ryba v rosolu, nebo chcete-li v aspiku, chybět u žádného slavnostního jídla jako předkrm. Nyní už se tak často neservíruje, ale i tak stojí za zmínku. Je to totiž skvělý způsob, jak využít zbytky, které by se jinak vyhodily.

Základem tohoto jídla je silný vývar, hlavně z různých odřezků, kůží a ploutví. Potřebujeme totiž, aby po vychladnutí hezky ztuhl a udržel si tvar. Pro jistotu si vezmeme na pomoc také želatinu, kterou k rybímu vývaru přimícháme.

Jak připravit rybu v rosolu

Vařenou zeleninu lze nahradit sterilovanou, můžeme přidat i kyselé okurky.

  • Uvaříme si silný rybí vývar a přidáme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu.
  • Vložíme porce ryby a vaříme 8–10 minut, podle velikosti filetů.
  • Vývar přecedíme, ochutíme solí, pepřem, octem a vmícháme želatinu. Postupujeme podle návodu na obalu.
  • Porce ryby naskládáme do misek a postupně zaléváme vlahým vývarem. Průběžně přidáváme vařené či sterilované kousky zeleniny.
  • Necháme v lednici pořádně zatuhnout a to alespoň 24 hodin.
Pokrm zajímavé chuti příjemně zpestří náš vánoční jídelníček. Pokud máte další rady a tipy, jak ho připravit, napište nám do komentářů.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky