Rybí vývar čirý
K Vánocům neodmyslitelně patří také rybí polévka. V tomto receptu představujeme vývar z rybích odřezků, zeleniny a koření. Čirý vývar poté doladíme na másle osmahnutou zeleninou a jikrami s mlíčím.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 752 kJ / 4 482 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 430,97 g |
Tuky | 227,64 g |
Vláknina | 122,10 g |
Cholesterol | 3,08 g |
Sodík | 3,33 g |
Sůl | 7,51 g |
Sacharidy | 118,62 g |
Postup přípravy
Krok 1: Odřezky z ryb a zeleninu, nakrájenou na velké kusy, včetně koření, vložíme do studené vody a přivedeme k varu. Následně přilejeme martini nebo víno a necháme táhnout klidně 2 hodiny.
Krok 2: Po uvaření necháme zcela vychladnout. Zchladlou tekutinu poté přecedíme přes jemné síto, odřezky ryb, zeleninu a koření vyhodíme.
Krok 3: Mrkev, celer a petržel nastrouháme nahrubo, fenykl a řapíkatý celer nakrájíme na nudličky. Vše osmahneme v hrnci na másle, zalijeme vývarem a přidáme očištěné jikry a mlíčí. Krátce necháme povařit.
Krok 4: Použijeme-li kapustičky a hrášek, povaříme je doměkka v malém množství osolené vody. Tekutinu uchováme a na závěr přidáme do polévky.
Zveřejněno 28. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rybí vývar čirý
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DDJq
Moje poznámka
Rybí vývar čirý
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DDJq
Nejnovější recepty
Meruňkový páj
Přidáno před 1 hodinou
Třešňový džem s griotkou
Přidáno před 2 hodinami
Rebarborový džem s hodně zralými jahodami
Přidáno před 2 hodinami
Pikantní angreštový džem s ostružinami
Přidáno před 3 hodinami
Banánovo-meruňková marmeláda s meduňkou
Přidáno před 3 hodinami
Mirabelky ve vlastní šťávě
Přidáno před 3 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hop do vody - přílohové noky
hanaw před 6 minutami
Cuketová omáčka na špagety
rejt9 před 1 hodinou
Babiččiny tvarohové šátečky s tvarohem
Olympus před 2 hodinami
Propadlá pudinková buchta s jahodami
collins před 3 hodinami
Vdolky naší holky
Martina S. před 4 hodinami
Květákové placičky
Linova před 4 hodinami
Kmínová polévka s cizrnou
Konsel před 5 hodinami
Uzené pečené koleno
Vladka16 před 5 hodinami
Rychlé tvarohové knedlíky
Janina007 před 5 hodinami
Tématické fráze:
rybí vývar,
rybí vývar recept,
ryby vyvar,
rybí polévka vývar,
recept na rybí vývar,
rybí vvar,
vývar z ryb,
recept rybi vyvar,
rybí polévka,
rybi vyvat,
vyvar rybi recept,
jak nahradit jikry do rybí do polévky,
rybý vývar recept,
jak nahradit a jikry,
rybí vývar,
polevka rybí vývar,
asijský rybí vývar,
jak na rybi vyvar,
vývar rybí,
silný rybí vývar
Suroviny:
kapr,
mrkev,
bulva celerová,
petržel,
celer,
fenykl,
cibule,
koření nové koření,
bobkový list,
sůl,
máslo,
mlíčí,
mrkev,
bulva celerová,
petržel,
celer,
fenykl,
hrášek,
sůl,
šťáva citronová
Komentáře (5)