Sterilované okurky

Kocmax Kuchařka: Kocmax

Zavařeniny 0 názorů

Suroviny

Nálev:
3,8 l vody
1,2 l octa (8%)
160 g soli
300 g cukru
50 tablet sacharinu
Na okurky:
okurky
mrkev
cibule
křen
kopr
nové koření
celý pepř
hřebíček
bobkový list
hořčičné semínko
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na nálev promícháme, důkladně převaříme a necháme vychladnout. Nálev nemusíme zpracovat hned, můžeme ho nechat v uzavřené lahvi na pozdější využití.

  2. Okurky dobře očistíme, umyjeme a naskládáme do sklenice.

  3. Do každé sklenice přidáme očištěnou zeleninu a koření:
    • 3 kolečka mrkve
    • 3 kolečka cibule
    • 2 kolečka křenu
    • 3 nová koření
    • 3 pepře
    • 2 hřebíčky
    • ¼ lžičky hořčičného semínka
    • kousek bobkového listu a kopru

  4. Zalijeme nálevem, sklenice uzavřeme a sterilujeme 20 – 25 minut při 80 – 85 ºC.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Sterilované okurky

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: recept na sterilované okurky sterilovane okurky jak zpracovat okurky srerilované okurky postup sterilované okurky rusy recept na sterilované okurky s křenem sterilovabe okurky křupavé sterilované okurky sterilovany okzrkový sterilvané okurky recept na sterilované okurky bez kopru okurky recepty na sterylovani sterilované okurky rusy recepty na sterilovane okurky

Zapomněl/a jsem heslo