

Sterilované okurky
Suroviny
- Nálev:
- 3,8 l vody
- 1,2 l octa (8%)
- 160 g soli
- 300 g cukru
- 50 tablet sacharinu
- Na okurky:
- okurky
- mrkev
- cibule
- křen
- kopr
- nové koření
- celý pepř
- hřebíček
- bobkový list
- hořčičné semínko
Postup přípravy receptu
Všechny suroviny na nálev promícháme, důkladně převaříme a necháme vychladnout. Nálev nemusíme zpracovat hned, můžeme ho nechat v uzavřené lahvi na pozdější využití.
Okurky dobře očistíme, umyjeme a naskládáme do sklenice.
Do každé sklenice přidáme očištěnou zeleninu a koření:
• 3 kolečka mrkve
• 3 kolečka cibule
• 2 kolečka křenu
• 3 nová koření
• 3 pepře
• 2 hřebíčky
• ¼ lžičky hořčičného semínka
• kousek bobkového listu a kopruZalijeme nálevem, sklenice uzavřeme a sterilujeme 20 – 25 minut při 80 – 85 ºC.
Poznámka od kuchařky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Sterilované okurky
K receptu nejsou žádné komentáře.