Sterilované okurky

Kocmax Kuchařka: Kocmax

Zavařeniny 0 názorů

Suroviny

Nálev:
3,8 l vody
1,2 l octa (8%)
160 g soli
300 g cukru
50 tablet sacharinu
Na okurky:
okurky
mrkev
cibule
křen
kopr
nové koření
celý pepř
hřebíček
bobkový list
hořčičné semínko
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na nálev promícháme, důkladně převaříme a necháme vychladnout. Nálev nemusíme zpracovat hned, můžeme ho nechat v uzavřené lahvi na pozdější využití.

  2. Okurky dobře očistíme, umyjeme a naskládáme do sklenice.

  3. Do každé sklenice přidáme očištěnou zeleninu a koření:
    • 3 kolečka mrkve
    • 3 kolečka cibule
    • 2 kolečka křenu
    • 3 nová koření
    • 3 pepře
    • 2 hřebíčky
    • ¼ lžičky hořčičného semínka
    • kousek bobkového listu a kopru

  4. Zalijeme nálevem, sklenice uzavřeme a sterilujeme 20 – 25 minut při 80 – 85 ºC.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sterilované okurky

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: sterilovane okurky recept na sterilované okurky jak zpracovat okurky sterilované okurky recept sterilované okurky rusy okurkyrecept sterilovane srerilované okurky postup sterilované okurky rusy recept na sterilované okurky s křenem sterilovabe okurky recept sterilovane okurek s s cibulí sterilované okurky americké recept na okurky bez kopru sterilovaný kopr recepty recept na okurky rusy recepty sterilovaných okurek okurky rusy okurky rusy recept sterilované okurky bez kopru křupavé sterilované okurky

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít