Rybíz à la brusinky

Přílohy Doba přípravy: 1,30 6 názorů

Přílohy Doba přípravy: 1,30 6 názorů

Suroviny

1 kg rybízu červeného
250 ml vody
250 ml octu
kousek celé skořice
5 ks hřebíčků
650 g cukru
150 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. 250 ml vody a 250 ml octu přivedeme k varu. Očištěný rybíz dáme do hrnce a vařící vodu s octem přelijeme do rybízu. Necháme 30 minut vylouhovat a pak rybíz scedíme.

  2. Do hrnce dáme 150 ml vody, přidáme 650 g cukru, skořici a hřebíčky. Postavíme na oheň a nakonec vložíme scezený rybíz a 10 minut vaříme.

  3. Vařící dáváme do vyhřátých sklenic, zavíčkujeme a otáčíme víčkem dolů.

Poznámka od kuchařky

Využití je všestranné, dají se tím nahradit brusinky na svíčkové, dále se dají použít i u jiných světlých omáček, dále k masovým roládam, grilovanému masu, do ovocných a některých zeleninových salátů a i do neochucených jogurtů.

Komentáře k receptu Rybíz à la brusinky

  • fb.lib fb.lib(autor receptu)

    Lentilka:Mě to poprvé taky nezhoustlo ale chyba byla u mě,nescedil jsem to.

    Odpovědět

  • Lentilka Lentilka(neregistrovaná)

    Mám je hodně řídké, zhoustnou???? :-S

    Odpovědět

  • Pedyna Pedyna(neregistrovaná)

    Moc výbornééééé:-D,:-p jen mám malinko víc sladké

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Dělávám skoro stejně:-pfoto a:yes:+3

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

  • Bibinka Bibinka

    fb.lib, vítám tě v naší Topkové rodině(asi teda po druhé, jak píše Cathleen) a přeji ti, aby se ti tu teď líbilo víc, než poprvé;-)
    Tyhle "jakobrusinky" taky dělám a máme je rádi. Recept na ně je tu už několikrát, ale 1. boda ti dám:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: rýbíz jako brusinky rybíz k masu červený rybíz ala brusinky čím nahradit brusinky recept na rybíz a la brusinky pečený rybíz ala brusinky google rybíz pečený jako brusinky recepty rybíz rybíz ala brusinky brusinky z rybízu rybíz jakobrusinky brusinky k masu rybíz a la brusinky a la recept na brusinky červeny rybiz k masu rybízu a la brusinky rybíz recepty rybíz recept k masu z červeného rybizu