

Rybíz à la brusinky
Suroviny
- 1 kg rybízu červeného
- 250 ml vody
- 250 ml octu
- kousek celé skořice
- 5 ks hřebíčků
- 650 g cukru
- 150 ml vody
Postup přípravy receptu
250 ml vody a 250 ml octu přivedeme k varu. Očištěný rybíz dáme do hrnce a vařící vodu s octem přelijeme do rybízu. Necháme 30 minut vylouhovat a pak rybíz scedíme.
Do hrnce dáme 150 ml vody, přidáme 650 g cukru, skořici a hřebíčky. Postavíme na oheň a nakonec vložíme scezený rybíz a 10 minut vaříme.
Vařící dáváme do vyhřátých sklenic, zavíčkujeme a otáčíme víčkem dolů.
Poznámka od kuchařky
Využití je všestranné, dají se tím nahradit brusinky na svíčkové, dále se dají použít i u jiných světlých omáček, dále k masovým roládam, grilovanému masu, do ovocných a některých zeleninových salátů a i do neochucených jogurtů.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rybíz à la brusinky
-
Lentilka:Mě to poprvé taky nezhoustlo ale chyba byla u mě,nescedil jsem to.
-
Mám je hodně řídké, zhoustnou????
-
Moc výbornééééé
,
jen mám malinko víc sladké
-
Dělávám skoro stejně
foto a
+3
-
+2
-
fb.lib, vítám tě v naší Topkové rodině(asi teda po druhé, jak píše Cathleen) a přeji ti, aby se ti tu teď líbilo víc, než poprvé
Tyhle "jakobrusinky" taky dělám a máme je rádi. Recept na ně je tu už několikrát, ale 1. boda ti dám