Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tortilly stačí ohřát, naplnit podle vlastní fantazie a podávat. Populární rychlovku připravujeme jako rychlý oběd nebo večeři. Tortilly zvlášť oceníme během letních dnů, kdy se nám nechce trávit mnoho času vařením.

K plnění tortill se dají použít nejrůznější suroviny a tepelně upravené směsi. Stačí dát na pánev trochu oleje, na něj nakrájenou cibuli nebo pórek, kapii, rajčata, kukuřici, hrášek, fazole a žampiony (i z plechovky). Směs podusíme. Nepotřebuje sice dlouhou tepelnou úpravu, ale nezapomeňte k ní přidat něco na ochucení např. italské či provensálské koření a čerstvou bazalku. Nemusíte šetřit ani s rozmačkaným česnekem. Tortilly směsí naplníme a přidáme strouhaný nebo plátkový sýr. Stočíme a můžeme hned podávat.

Jak připravit zapečené tortilly

Plněné tortilly se dají dokonce zapékat. K jejich zapékání se vám bude skvěle hodit kontaktní gril. Naplněnou tortillu do něj stačí na chvíli vložit, aby se dobře prohřála a upekla pěkně dokřupava. Postup je obdobný, jako když připravujeme tousty z klasického toustového chleba. V kontaktním grilu se dají připravit mnohem rychleji a pro více lidí, než v malém toustovači.

  1. Na zapečené tortilly podle našeho receptu potřebujete cibuli, čerstvou papriku (výborná je kapie), šunku, plátkový sýr, rajčata, sůl, pepř a olej. A samozřejmě tortilly.
  2. Na malém množství oleje nejprve osmahněte nakrájenou cibuli, po chvíli přidejte nakrájenou papriku, osolte a opepřete. Tepelná úprava má být pouze krátká, aby si papriky zachovaly křupavost.
  3. Na každou tortillu dejte plátek šunky, vychladlou paprikovou směs, tenké plátky rajčat a sýra.
  4. Tortillu přehněte a vložte do kontaktního grilu. Krátce zapečte.
  5. Podávejte co nejdříve po zapečení, teplé tortilly jsou nejchutnější.
  6. Na talíři ještě dozdobte zeleninou a oblíbeným dresinkem. Stačí smíchat jogurt, rozmačkaný česnek a provensálské bylinky

Na postup přípravy tortill se můžete podívat v následujícím videu.

A jak rádi připravujete tortilly vy? Těšíme se na vaše tipy, které můžete napsat do komentářů pod článkem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Nejnovější recepty Více