Salát ze salátu: Nejjednodušší zálivku na zelený salát uděláte pouze ze tří surovin
Co si vybavíte, když se řekne salát? Směs čerstvé zeleniny, případně masa či sýrů, nakrájených na kousky, smíchaných společně s nějakou zálivkou? Nebo si pod pojmem salát představíte zelenou listovou zeleninu? Ať tak či onak, salát uděláte i ze salátu.
Salát ve větším množství a často s nějakým druhem masa vystačí na plnohodnotný a zdravý oběd či lehkou večeři. V malé mističce se však většinou servíruje jako příloha k hlavnímu chodu. Kromě zelených lístků se neobejdete bez chutné zálivky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Salát ze salátu
Mezi nejvyužívanější listové saláty, ze kterých se připravuje salát, se řadí především v České republice velmi oblíbený salát hlávkový, ledový či římský.
- Ať už se rozhodnete pro kterýkoliv z listových salátů, je nezbytné jej řádně omýt, abyste odstranili případné nečistoty, jako je hlína či hmyz.
 - Udělat tak můžete pod tekoucí studenou vodou, nebo salát properte ve velké míse s vodou. Nejlepší je salát rozdělit na jednotlivé listy.
 - Následně je potřeba listy vysušit čistou kuchyňskou či papírovou utěrkou. Skvěle vám také poslouží odstředivka na salát.
 - Pokud chcete, můžete větší listy salátu nakrájet nebo rukou natrhat na menší, ale není to vůbec potřeba. Takto připravený salát se jenom zalije zálivkou a je to.
 - Na zálivku nemusíte vymýšlet nic složitého. Tu nejjednodušší, ale možná i nejchutnější, uděláte pouze z moučkového cukru, octa a vody.
 - Pokud ji však chcete něčím vylepšit, můžete přidat koření, smetanu ke šlehání, zakysanou smetanu, nebo třeba vyškvařenou slaninu či domácí škvarky.
 - Do zálivky se samozřejmě hodí i olej, a nemusí to být jenom ten panenský olivový, ale třeba sezamový.
 - Exotickou zálivku uděláte právě ze sezamového oleje, sójové omáčky, růžového vína a smažené cibulky.
 
	
	
				
Komentáře