Smažený hlávkový salát

zizala Kuchařka: zizala

Doba přípravy: 1/2 minuty + doba na přípravu přílohy 2-3 porce Zeleninová jídla 15 názorů

Suroviny

1 velký hlávkový salát (nebo 2 menší)
2 lžíce dobrého oleje (výborný je sezamový)
2 stroužky česneku
1 lžíce dobré sójové omáčky
2 lžíce rýžového vína
smažená cibulka od Vietnamců na ozdobu a dochucení
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravte rýži nebo nudle, protože příprava salátu je půlminutová záležitost ;-).

  2. Nasekejte oloupaný česnek. Omyjte a nakrájejte na kusy salát. Pak ho dobře osušte - buď v odstředivce na saláty nebo papírovou utěrkou.

  3. Ve velké pánvi pořádně rozpalte olej, vhoďte do něj nasekaný česnek a maximálně 10 vteřin nechte smažit, pak ihned přidejte salát, promíchejte, aby se obalil olejem s česnekem a stáhněte ze zdroje tepla.

  4. Přilijte sójovou omáčku a rýžové víno, promíchejte a ihned podávejte s připravenou rýží nebo nudlemi. Na talíři posypte cibulkou podle chuti.

Poznámka

Takhle rychlé a snadné to je, zlikvidujete tím přebytek salátu ze zahrádky a i ten, kdo nemá zahrádku, v tomto období, kdy jsou saláty opravdu levné, má jednoduchou rychlou večeři.

Recept pochází z čínské kuchyně.

Zdroj: www.labuznik.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Smažený hlávkový salát

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: hlavkovy salat recepty smažený salát proč je hlávkový salát hořký smažená cibulka salat hlávkový salát za tepla hlávkový salát pokrmy z hlávkového salátu nadbytek salatu smažený ledový salát recept hlávkový salát salát smažený salat hlavkovy recept hlavkovy salat recept recepty s hlávkoveho salátu hlávkový salát k večeři hlavkovy salát večeře ledovy salat proc je hořký odstředivka na hlávkový salát ledový salát za tepla orestovany ledovy salat

Zapomněl/a jsem heslo