Třešňové nanuky
Léto se nese ve znamení bohaté ovocné úrody, Slunce, vody a ledového osvěžení. A u vody se můžete jednoduše osvěžit nanukem z třešní, které dozrály díky paprskům letního sluníčka. Pochutnáte si vy, i vaše ratolesti.
Suroviny pro 9 kusů
9kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 778 kJ / 664 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,35 g |
Tuky | 1,08 g |
Vláknina | 5,25 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 12 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 148,18 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do rendlíku vložíme vypeckované třešně, přidáme 30 ml vody, mletou skořici a krupicový i vanilkový cukr. Třešně necháme za občasného promíchání cca 8 minut pozvolna vařit a pak je rozmixujeme ponorným mixérem.
Krok 2: Do rozmixované směsi vlijeme 70 ml vody s rozmíchaným pudinkem a za stálého míchání ještě 2 minuty povaříme. Vznikne nám hustější směs. Odstavíme, vlijeme tuzemák a za občasného promíchání necháme prochladnout. K urychlení můžeme použít studenou vodní lázeň.
Krok 3: Vlažnou ovocnou směs přendáme do mísy, přidáme tvaroh a prošleháme ručním šlehačem.
Krok 4: Naplníme nanuková tvořítka a vložíme je do mrazničky. Minimální doba mražení je 4,5 hodiny, ale necháme raději déle.
Krok 5: Pokud máme tvořítka plastová (viz foto), tak nanuky lehce vyjmeme, pokud je jen na malou chvilku ponoříme do užšího a vyššího hrníčku s horkou vodou.
Zveřejněno 30. 6. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Třešňové nanuky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0R88V
Moje poznámka
Třešňové nanuky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0R88V
Nejnovější recepty
Grilované mleté placičky s karamelizovanou cibulkou a rebarborou
Přidáno před 3 hodinami
Zapečený sýr s jahodovo-rybízovým chutney
Přidáno před 3 hodinami
Tartaletky s jahodovým tvarohem
Přidáno před 3 hodinami
Jahodový dortík s marcipánovou ohrádkou
Přidáno před 4 hodinami
Zbytkový pohár
Přidáno před 4 hodinami
Košíčky s třešněmi
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)
iveta.kroul před 3 hodinami
Třená bublanina s třešněmi
Moanka před 4 hodinami
Pravý vepřový guláš
Tomas1976 před 4 hodinami
Brusinky z rybízu
Vlasti80 před 6 hodinami
Marmeláda z červeného rybízu
Vlasti80 před 7 hodinami
Květák z horkovzdušné fritézy
Radka61 před 8 hodinami
Tvarohová bublanina
JanaK24 před 9 hodinami
Kedlubnový salát s mrkví
Mamma před 9 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Zsuzsu1 před 19 hodinami
Suroviny:
třešně,
voda,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
skořice mletá,
voda,
pudink vanilkový,
rum,
tvaroh plnotučný
Komentáře (3)