16 nápadů na tapas: Maličké porce jídel podávající se ve španělských podnicích
Tapas jsou malé degustační pokrmy podávané ve Španělsku společnosti přátel nebo členům rodiny, kteří spolu sdílí stůl. Jde o malé porce jídla čehokoliv dobrého. Nemají za úkol zasytit, jsou výrazem pohostinnosti.
Slovo tapas vzniklo ze slova tapar - přikrýt. V minulosti zakrývali hostinští sklenice s nápoji krajícem chleba nebo malým talířkem, aby do nich nenalétal hmyz. Nakonec je napadlo dávat na talířky jídlo a tapas se staly společenskou záležitostí.
Mohlo by vás zajímat
Recepty ve výběru
- Krevetové tapas s pažitkovým pestem
- Medový meloun v sušené šunce
- Ryba pečená s bylinkami
- Crostini s máslovou dýní a bazalkou
- Chapadla chobotnice na česneku a citrusech
- Grilované vepřové plátky s medem
- Caprese salát
- Masové koule a pyré z kari fazolí
- Zapečené olivy s česnekem a rozmarýnem
- Letní večeře obložený talíř
- Andaluzské Gazpacho
- Bruschetta s mořskými plody
- Slané karamelové oříšky
- Brambory plněné slaninou a ančovičkou podle Jamieho Olivera
- Bramborová tortilla (Španělsko)
- Španělská cizrna
1/16
1/16
Komentáře