Španělská cizrna
Jednoduchý pokrm z cizrny s rajčaty a španělskou klobásou chorizo vám určitě zachutná. Cizrna s lehce oříškovou chutí se s rajčaty a pikantní klobásou skvěle doplňuje, chuť podpoří i italské bylinky.
Postup přípravy
Krok 1: Cizrnu přebereme a namočíme do studené vody přes noc.
Krok 2: Druhý den vodu slijeme. Přidáme bobkový list, několik kuliček nového koření, zalijeme čistou vodou a uvaříme doměkka.
Krok 3: Mezitím oloupeme cibuli a česnek. V kastrolu rozehřejeme trochu oleje a zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme klobásu nakrájenou na kolečka a nasekaný česnek. Osolíme, opepříme a krátce orestujeme.
Krok 4: Vmícháme rajský protlak, bazalku, tymián, krájená rajčata s nálevem a scezenou cizrnu. Mírně podlijeme vodou a podusíme. Přebytečnou tekutinu vyvaříme. Dochutíme cukrem a solí. Podáváme posypané nasekanou petrželkou a ozdobené snítkou bazalky.
Zveřejněno 19. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Španělská cizrna
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2mDn
Moje poznámka
Španělská cizrna
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2mDn
Nejnovější recepty
Vanilkové pralinky
Přidáno před 3 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 6 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 7 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 10 hodinami
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 12 hodinami
Vánoční oplatky
Přidáno 17. 12. 2025 13:26:45
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 7 minutami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 20 minutami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 23 minutami
Plněný Hermelín s pivní omáčkou a bramborem
Sahula před 28 minutami
Babiččina čočková polévka
pesmax před 1 hodinou
Bramboráky
jahodp před 1 hodinou
Zapečené vepřové plátky
jahodp před 1 hodinou
Kilimandžáro
jahodp před 1 hodinou
BeBe střecha
jahodp před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
jahodp před 1 hodinou
Suroviny:
cizrna,
bobkový list,
koření nové koření,
cibule,
česnek,
olej,
klobása chorizo,
sůl,
pepř mletý,
protlak rajčatový,
rajče,
petrželka,
bazalka čerstvá,
tymián,
cukr
Komentáře (1)