Ryba pečená s bylinkami
Hledáte jednoduchý způsob, jak připravit rybu? Důležité je jemnou chuť ryby jen zvýraznit, ale nepřebít ji příliš výrazným kořením. Stačí použít čerstvé voňavé bylinky a rybu krátce upéct.
Postup přípravy
Krok 1: Ryby očistíme, opláchneme a osušíme. Čerstvé bylinky a česnek nasekáme a smícháme s olivovým olejem.
Krok 2: Připravenou směsí potřeme vnitřek ryby. Pak celou rybu pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
Krok 3: Ryby přendáme do zapékací formy, podlijeme vínem a zakápneme olivovým olejem. Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 15-20 minut podle velikosti.
Krok 4: Při podávání ozdobíme snítkou bylinek a nasekanou petrželkou. Jako příloha jsou vhodné opékané brambory a zeleninový salát.
Zveřejněno 1. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ryba pečená s bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOJ9v
Moje poznámka
Ryba pečená s bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOJ9v
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 4 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 8 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 12 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 3 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 3 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 6 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 7 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 8 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 8 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 9 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 9 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 10 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 11 hodinami
Suroviny:
ryba,
česnek,
víno bílé,
citron,
sůl,
pepř mletý,
olej olivový,
petrželka,
rozmarýn,
šalvěj,
tymián
Komentáře (1)