Ryba pečená s bylinkami
Hledáte jednoduchý způsob, jak připravit rybu? Důležité je jemnou chuť ryby jen zvýraznit, ale nepřebít ji příliš výrazným kořením. Stačí použít čerstvé voňavé bylinky a rybu krátce upéct.
Postup přípravy
Krok 1: Ryby očistíme, opláchneme a osušíme. Čerstvé bylinky a česnek nasekáme a smícháme s olivovým olejem.
Krok 2: Připravenou směsí potřeme vnitřek ryby. Pak celou rybu pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
Krok 3: Ryby přendáme do zapékací formy, podlijeme vínem a zakápneme olivovým olejem. Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 15-20 minut podle velikosti.
Krok 4: Při podávání ozdobíme snítkou bylinek a nasekanou petrželkou. Jako příloha jsou vhodné opékané brambory a zeleninový salát.
Zveřejněno 1. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ryba pečená s bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOJ9v
Moje poznámka
Ryba pečená s bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOJ9v
Nejnovější recepty
Avokádová pomazánka
Přidáno před 13 hodinami
Belgické vafle
Přidáno před 18 hodinami
Americké cookies s borůvkami
Přidáno před 22 hodinami
Quiche inspirovaný Herbářem
Přidáno před 22 hodinami
Čokoládový koláč s ovocem
Přidáno 20. 8. 2025 15:00:02
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno 20. 8. 2025 13:13:34
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
pesmax před 20 minutami
Italská rajčatová polévka
JindraPrazska před 1 hodinou
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
IIvveettaa před 1 hodinou
Grilované krevety
Hombr před 2 hodinami
Játra na špeku se šunkovou rýží
poirotka před 3 hodinami
Dědova dršťková polévka
Zuzanka A před 11 hodinami
Špagety v nivě
Routilka před 12 hodinami
Cuketový koláč s ovocem
Kratule před 12 hodinami
Domácí sekana se sýrem
UnholyKetty před 14 hodinami
Suroviny:
ryba,
česnek,
víno bílé,
citron,
sůl,
pepř mletý,
olej olivový,
petrželka,
rozmarýn,
šalvěj,
tymián
Komentáře (2)