Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Horkovzdušná fritéza si našla v posledních letech pevné místo v našich kuchyních. Dá se pořídit za přijatelnou cenu, přitom můžeme právem čekat, že bude nadále šetřit nejen naše zdraví, ale také peněženku. V této fritéze můžete připravit celou řadu jídel, slaných i sladkých.

V horkovzdušné fritéze je spotřeba tuku při smažení výrazně nižší než při smažení na pánvi nebo v klasické fritéze. Přestože tuku bude jen minimálně, vaše jídla budou "smažená", připravte se samozřejmě na trochu jinou chuť, nicméně vaše pokrmy si zachovají "smažený" vzhled a pochutnáte si na nich.
Brambory budou nejspíš tím prvním, co v nové horkovzdušné troubě vyzkoušíte. Podle tohoto receptu nakrájené brambory nejprve namočte do osolené vody a v misce smíchejte tatarskou omáčku s hořčicí, česnekem a kořením. Brambory osušte a smíchejte s marinádou, poté je upečte v troubě pěkně dozlatova.

2. místo

V misce smíchejte olej s kořením, opláchnutá stehna ve směsi obalte, olej vetřete i pod kůži. Stehna vložte do koše fritézy a fritézu spusťte. Dejte stehna upéct pěkně dozlatova a přílohu zvolte podle chuti. Maso výtečně chutná s bramborovou kaší i s pečivem a čerstvou zeleninou.

3. místo

Kuřecí křídla nechte nejprve v ochucené pikantní marinádě, do marinády dejte česnek, trochu hořčice, mletou papriku, chilli omáčku a trochu majonézy. V marinádě by křídla měla být alespoň dvě hodiny, aby se chuť do nich dobře dostala. Potom je dejte do horkovzdušné fritézy a upečte pěkně dozlatova a křupava. 

4. místo

Kousky květáku namáčejte ve vejcích rozšlehaných s mlékem a trochou soli, pak je obalte ve strouhance a vložte do horkovzdušné fritézy. Mašlovačkou nebo pomocí rozprašovače na květák naneste trochu oleje. Jakmile bude květák usmažený, podávejte ho s bramborovou kaší nebo s bramborovým salátem. 

5. místo

Připravte si marinádu ze zázvoru, pomerančové šťávy a medu. Vychladlou marinádu pomocí marinovací jehly napíchejte do sýrů. Do fritézy naskládejte nakrájené brambory, na brambory dejte sýry a přístroj zapněte. Po upečení servírujte. 

6. místo

Špek nechte chvíli v mrazáku, aby šel lépe zasunout do masa. Maso umelte, sýr nastrouhejte, přidejte smetanu a koření, vypracujte těsto. Vytvarujte těsto navlhčenými dlaněmi. Do šišky dejte špalíčky špeku a sekanou upečte ve fritéze.
V míse smíchejte mleté kuřecí maso s pokrájenou cibulí a lučinou, dochuťte a použijte k plnění seříznutých paprik. Naplněné papriky zastříkněte olejem, potom položte na další zeleninu do fritézy a upečte. Během pečení jednou otočte. Podávejte např. s bramborovou kaší.

Vytvořte směs nakrájeného hermelínu a šunky, promíchejte a kousky obalujte v rozšlehaném vejci a panko strouhance. Zastříkněte olejem ve spreji a usmažte v horkovzdušné fritéze.

V horkovzdušné fritéze můžete připravit i moučníky, podívejte se jaké.
Přejeme dobrou chuť.

 

 

Komentáře

Další tipy a triky