Hot dog z tortilly připravíte snadno a rychle. Postup ukážeme ve videonávodu
Patříte mezi milovníky párku v rohlíku neboli "hot dogu"? Pak tu pro vás máme jeden skvělý tip, jak si tuhle pochoutku připravit trochu jinak a pochutnat si ještě více. Místo rohlíku stačí použít tortillu, přidat sýr a oblíbenou omáčku, a malý zázrak bude na světě. Uvidíte, že mu jen tak někdo neodolá.
Hot dog je oblíbeným jídlem z rychlého občerstvení tzv. fast foodu. Typický americký hot dog se připravuje z bagety, která se nařízne uprostřed a vloží se do ní párek s oblíbenou omáčkou, posypaný cibulkou. U nás je také velmi oblíbený, jen se připravuje ve zjednodušené formě, jak už název napovídá, říkáme mu párek v rohlíku. Tento rychlý a jednoduchý pokrm, který ocení i vaši nejmenší, můžete připravit i v odlehčené formě. Stačí místo rohlíku použít celozrnnou tortillu a je to.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Postup přípravy rychlého hot dogu
Budete potřebovat 2 ks tortilly, plátkový sýr, šunku, 4 párky, 2 vejce, pepř a sůl. Z uvedeného množství připravíte 4 porce.
- Nejprve seřízněte 2 tortilly podle délky párku a poté je ještě rozdělte na poloviny.
- Na jednotlivé části položte sýr, šunku a nakonec párek.
- Každou část tortilly zamotejte kolem párku.
- V míse rozšlehejte 2 vajíčka se solí a pepřem.
- Dejte rozehřát pánev s olejem.
- Nakonec obalte hot dogy v rozšlehaném vajíčku a dejte smažit.
- Hot dogy opatrně otáčejte a opékejte několik minut dozlatova.
- Vychutnejte si je ještě teplé s vaší oblíbenou omáčkou.
Mohlo by vás zajímat
Oblíbený hot dog můžete připravit také v "obrácené variantě" tzv. naruby, výsledek je též velmi povedený a má skvělou chuť. Jste zastánci klasického párku v rohlíku, jak ho všichni známe, nebo si raději vychutnáte ten pravý americký hot dog? Podělte se s námi o své zkušenosti, budeme rádi za vaši odezvu.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Grilování levou zadní: Americké hot-dogy pomůže vylepšit kyselá okurka, křupavá cibule i cukr
Smažená cibulka vylepší hrachovou kaši i guláš. K naprosté dokonalosti ji dovede krátké namočení do podmáslí a jeden fígl při smažení
3x domácí hot dog podle MasterChefa: Variace s karamelizovanou cibulí, červeným zelím nebo křenovou majonézou chutnají božsky
Komentáře