Jahody z vlastní zahrady nebo alespoň koupené na trhu, to je to, na co se celou zimu těšíme. Každý rok je potřeba vyzkoušet všechny lákavé dobroty, které nejlépe chutnají z právě sklizených jahod.
Jahody jsou nejlepší čerstvé a jednoduše připravené, báječně chutnají se šlehačkou nebo se zakysanou smetanou. Pokud je jahod dostatek, zkoušíme různé sladké dobroty, ve kterých hrají důležitou roli. Možností je nespočet.
Drobenkové koláče jsou naprosto bezvadné - snadno si s nimi poradí každý začátečník a přitom výsledek chutná báječně. Připravte si drobenku z několika surovin, část rozložte na plech, zalijte uvařeným pudinkem, poklaďte jahodami, dejte další vrstvu drobenky a pak už jen zbývá moučník upéct.
Jednoduché tvarohové knedlíky se pokaždé povedou a hotové jsou během chvilky. Potřebujete na ně jen tři suroviny a trošku soli. Dávat do nich můžete i jiné ovoce, ale s jahodami chutnají úžasně, zvlášť když je před podáváním posypete tvarohem a ozdobíte šlehačkou.
Tento moučník patří k tomu nejlepšímu, co se dá z právě natrhaných jahod připravit. Nejprve upečte těsto a po vychladnutí je potřete šlehačkovým krémem se zakysanou smetanou, ozdobte jahodami a přelijte želatinou, kterou připravíte podle návodu na sáčku. Po ztuhnutí můžete servírovat.
Klasické palačinky se nikdy nepřejí, dají se připravovat nasladko i naslano, plnit libovolnou náplní. Mnoho z nás je připravuje alespoň jednou za týden. Když k jejich zdobení použijete tvaroh, jogurt nebo šlehačku a čerstvé jahody, budou chutnat dokonale.
Kynuté knedlíky jsou sice na čas trochu náročnější, ale přesto jejich příprava není složitá. S právě sklizenými jahodami jsou úplně nejlepší, báječně se k nim hodí tvaroh. Pokud knedlíků uvaříte více, než spotřebujete, snadno je zmrazíte a oceníte, když budete mít málo času na složitější vaření.
Příprava pudinkové propadlé buchty je trochu složitější a tento moučník působí ve výsledku velmi rafinovaně. Je plný chutí, které milujeme. Světlé a tmavé těsto je zalité horkým pudinkem a ozdobené jahodami, po upečení buchtu ozdobíme smetanovou vrstvou a posypeme kakaem.
Nepečené dezerty připravujeme obzvlášť rádi. Základem BeBe dobroty jsou sušenky, potřené krémem z pudinku a vanilkových lipánků, ozdobené nakrájenými jahodami a doplněné další vrstvou sušenek. Povrch je dozdobený našlehanou smetanou, strouhanou čokoládou a oříšky. Před podáváním dobrotu nechte alespoň dvě hodiny chladit.
Osvěžující nepečené dorty s jahodami přijdou k chuti během horkých dnů. Do tohoto dortíku budete potřebovat piškoty a smetanový krém s tvarohem. Jedinečnou chuť dort získá díky čerstvým jahodám, na závěr ještě přidejte želatinovou vrstvu, případně se podívejte, čím se dá želatina nahradit.
Komentáře