Začátek sezóny moučníků s ovocem našich zahrad zahajují dobroty s rebarborou. Ačkoli se jedná o řapíky velké rostliny, používáme rebarboru zásadně nasladko. Moučníkům předá svou lehce nakyslou chuť, skvělá je v kombinaci s tvarohem, skořicí a voňavou drobenkou.
Hrnkové koláče jsou snadné a chutné. S jejich přípravou si snadno poradí i začínající hospodyňky. Oloupanou rebarboru nejprve nakrájejte na kousky, pak ji spařte a propláchněte studenou vodou. Připravené těsto dejte na plech, poklaďte rebarborou a upečte pěkně dozlatova.
Křehké mřížkové koláče jsou lahodné, jen se nám na jazyku rozplývají. A když je doplníte tvarohem, výsledek bude perfektní. Vyzkoušejte upéct moučník třeba podle tohoto receptu, těsto si můžete nechat umíchat v domácí pekárně a všechna další příprava bude velmi snadná.
Co byste řekli na koláčky naplněné tvarohovou náplní? Kynuté těsto krásně naskočí, tvarohová náplň dodá koláčkům vláčnost, přidat můžete i pár rozinek. Do tvarohové náplně dejte kousky rebarbory, ta se postará o svěžest a příjemnou chuť. Povrch posypte plátky mandlí.
Kynutý koláč s rebarborou je klasika, kterou tak rády pekly naše babičky. Úplně nejvíce nám v dětství chutnalo, když se dalo vybírat mezi kousky s různými druhy ovoce a chutě střídat. Někdo dal přednost jahodové části, jinému chutnaly v koláči sladké meruňky nebo borůvky, a další si nejraději pochutnával na koláči s rebarborou.
Moučníky z kupovaného listového těsta jsou jednoduchou a rychlou volbou, když si chceme na něčem pochutnat nebo někoho pohostit, a přitom nemáme času nazbyt. Těsto vyválejte a rozdělte na čtverečky, které naplníte tvarohovou náplní s rebarborou. Koláčky před pečením ještě potřete rozšlehaným vajíčkem.
Na spodní vrstvu tvarohového lívance nebudete potřebovat mouku, ale připravte si dětskou krupičku. Hladké těsto rozetřete na plech, na ně dejte oloupanou a nakrájenou rebarboru, můžete ji ještě spařit, a povrch moučníku posypte mletou skořicí a drobenkou.
Když listové těsto doplníte lehce nakyslou rebarborou a pudinkovou náplní, výsledek bude chutnat moc dobře. Listové těsto rozdělte na čtverečky, na každý dejte kopeček vychladlého pudinku a trochu rebarbory. Šátečky zabalte a upečte dozlatova.
Podle videoreceptu si můžete upéct luxusní koláč s rebarborou a tvarohem. Rebarboru na náplň poduste na rozpuštěném másle, přidejte po chvíli pudinkový prášek, aby náplň zhoustla, a nechte ji vychladit. Na vrstvu těsta dejte tvarohovou náplň, pak rebarborovou náplň, a nakonec vše posypte drobenkou.
Komentáře