Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohový lívanec s rebarborou

Hodnocení receptu je 4,9 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 30 min

55 min (25 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Rebarbora obsahuje spoustu vitamínů, minerálů a vlákniny a navíc má zajímavou kyselou chuť. Vyzkoušejte ji v pečeném moučníku z tvarohového těsta s pokrájenou rebarborou ochucenou skořicí a drobenkou.

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 047 kJ /
3 118 kcal
Bílkoviny43,44 g
Tuky188,28 g
Vláknina4,80 g
Cholesterol 1,29 g
Sodík 425 mg
Sůl1,59 g
Sacharidy310,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse smícháme tvaroh, máslo (o pokojové teplotě), cukry, vejce a krupici smíchanou s práškem do pečiva. Poté těsto vypracujeme rukama do hladka. Pokud je těsto husté, naředíme ho mlékem. Krok 2: Velký hluboký plech vymažeme a vysypeme. Těsto po něm rozetřeme pomocí stěrky. Krok 3: Troubu rozpálíme na 170 °C. Krok 4: Z mouky, cukru a másla připravíme promnutím v rukách drobenku. Krok 5: Rebarboru oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Poklademe ji na těsto, pocukrujeme, posypeme mletou skořicí a nakonec drobenkou. Krok 6: Pečeme pozvolna, aby se rebarbora stihla upéct, dorůžova.

Zveřejněno 28. 5. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohový lívanec s rebarborou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j0qy

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohový lívanec s rebarborou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j0qy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

maryje12: Zdravím, no vidíte, možná se loupat nemusí- podobně jako žampiony... povrch rebarborových řapíků je takový vláknitý, tak předpokládám, že je to kvůli konzistenci.... Dnes jdu tento moučník také péci a zkusím neloupanou variantu jako vy- vždyť trocha vlákniny navíc je jen k dobru, ne?!

Protože jsem rebarboru nikdy nejedla, ani jsem nevěděla, že se má loupat. Takže na koláč i s jahodami jsem dala asi 1x1 cm kousky. Neoloupané. Koláč byl vynikající a že byla rebarbora neoloupaná, vůbec nikdo nepoznal. Všem velmi chutnalo…
Tak se ptám, proč se má vlastně loupat?

Včera jsem upekla s rebarborou a je to super:yes::yes::yes::yes:

Vyzkoušela jsem tento koláč - dělala jsem z 1/3 těsta do malé koláčové formy a použila jsem různé druhy ovoce, co mám v mrazáku - jahody, maliny, borůvky a meruňky. :-* Je naprosto vynikající, tvarohové těsto bez mouky je úžasné. ;-):yes::yes::yes:

Terezko, moc děkuji jak za povedenou fotku s povedeným moučníkem a za milá slůvka chvály:-K

Ivulinko :-K, včera jsem pekla Tvůj koláč a je opravdu úžasný :-*. Hrozně šťavnatý díky rebarboře, nadýchaný a vláčný :-). Dovolila jsem si přidat obrázek ;-) a bodíkuju +14:yes::yes::yes:.

Martinko, děkuji za přidanou fotku a jsem ráda, že chutnalo:-K

Výborný koláč, dělala jsem ho s jahodami a meruňkami.
Měla jsme návštěvu a hned se po něm zaprášilo, všem moc chutnal. Přidala jsem fotku a posílám bodík :yes::-)

Jani supééér, jsem ráda, že se zadařilo, že chutná a taky za fotku, díky:-K.

Takže upečeno a moc dobré!! Přidala jsem ještě zbytek švestek, co jsem měla v mrazáku a musím říct, že je to luxusní!! Přidávám foto;-)

Tak já asi skočím pro tvaroh, jak to tak vidím!!:-O Rebarboru mám v mrazáku a myslím, že to bude super mňamka, vypadá to tak šťavnatě:-p:yes::yes::yes:

ivulinko, zmátl mě název,:-O ale už je v oblíbených, a posílám bodík:yes:+:-p

:-p:yes:

Tématické fráze:
rebarbora recepty, lívanec na plech, lívanec, livan, rebarbora recept, lívan na plech, recepty z rebarbory, ovocný lívan, lívance s rebarborou, tvarohový lívan, tvarohové knedlíky s rebarborou, kynutý lívan na plech, lívanec s drobenkou, kynutý lívan, kynutý lívan se švestkami, plech na livance, knedlíky s rebarborou, recept rebarbora, kynuty livan s ovocem, lívance na plech

Suroviny:
tvaroh, máslo, cukr krupice, cukr vanilkový, prášek do pečiva, vejce, krupice dětská, mléko, rebarbora, skořice, mouka hrubá, cukr moučkový, máslo, tuk, mouka

Přidat fotografie receptu