

Tvarohový lívanec s rebarborou
Suroviny
- 3 tvarohy
- 120 g másla
- 100 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- 3 vejce
- 9 velkých lžic dětské krupice
- rebarbora
- skořice
- Drobenka:
- 160 g hrubé mouky
- 80 g mletého cukru
- 80 g másla
Postup přípravy receptu
Těsto uděláme tak, že všechny suroviny smícháme dohromady a vypracujeme rukama dohladka (s máslem se lépe pracuje, když má pokojovou teplotu). Pokud se zdá být těsto husté díky hustému tvarohu, můžeme naředit mlékem.
Velký hluboký plech vymažeme a vysypeme, těsto rozetřeme pomocí stěrky.
Rebarboru oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, posypeme jí těsto, pocukrujeme, posypeme mletou skořicí a nakonec drobenkou.
Dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme zhruba při 170 °C dorůžova (pozvolna, aby se rebarbora stihla upéct).
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Tvarohový lívanec s rebarborou
-
Včera jsem upekla s rebarborou a je to super
-
Vyzkoušela jsem tento koláč - dělala jsem z 1/3 těsta do malé koláčové formy a použila jsem různé druhy ovoce, co mám v mrazáku - jahody, maliny, borůvky a meruňky.
Je naprosto vynikající, tvarohové těsto bez mouky je úžasné.
-
Terezko, moc děkuji jak za povedenou fotku s povedeným moučníkem a za milá slůvka chvály
-
Ivulinko
, včera jsem pekla Tvůj koláč a je opravdu úžasný
. Hrozně šťavnatý díky rebarboře, nadýchaný a vláčný
. Dovolila jsem si přidat obrázek
a bodíkuju +14
.
-
Martinko, děkuji za přidanou fotku a jsem ráda, že chutnalo
-
Výborný koláč, dělala jsem ho s jahodami a meruňkami.
Měla jsme návštěvu a hned se po něm zaprášilo, všem moc chutnal. Přidala jsem fotku a posílám bodík -
Jani supééér, jsem ráda, že se zadařilo, že chutná a taky za fotku, díky
.
-
Takže upečeno a moc dobré!! Přidala jsem ještě zbytek švestek, co jsem měla v mrazáku a musím říct, že je to luxusní!! Přidávám foto
-
Tak já asi skočím pro tvaroh, jak to tak vidím!!
Rebarboru mám v mrazáku a myslím, že to bude super mňamka, vypadá to tak šťavnatě
-
ivulinko, zmátl mě název,
ale už je v oblíbených, a posílám bodík
+
-