Rybíz je báječné ovoce, které se snadno sklízí a dá se využít mnoha způsoby. Rybíz chutná i čerstvý, ale pro jeho lehce nakyslou chuť ho velmi rádi dáváme do nejrůznějších moučníků. Vychutnejte si rybízovou sezonu, ale část rybízu si také uložte do mrazničky, v zimě se bude hodit.
Červená barva rybízu krásně vynikne a všechny dobroty budou atraktivní už na pohled. Vybrat si můžete ze skvělých receptů našeho receptáře, zvlášť doporučujeme efektní zasněženou buchtu, ale výborné jsou i nepečené rychlovky, kynuté koláče nebo jednoduchá buchta s kypřicím práškem.
Velmi jednoduchý hrnkový koláč je tím pravým, co se hodí, když chceme o prázdninách trávit čas hlavně v přírodě, ale také si zamlsat. Rybíz je skvělé ovoce na přípravu různých bublanin a koláčů, které jsou hotové během chvilky. O kyprost těsta se postará kypřicí prášek a povrch koláče nezapomeňte posypat máslovou drobenkou.
Když dozrává rybíz, dozrávají také meruňky. Vyzkoušejte kombinaci těchto dvou druhů ovoce na koláčích. Tento recept je velmi jednoduchý, suroviny stačí v míse smíchat, pak nalít na plech, ozdobit krásně vybarveným ovocem a pak posypat drobenkou. Po upečení vás bude čekat výtečná letní dobrota.
Tofu má neutrální chuť a proto se hodí nejen do slané, ale i do sladké kuchyně. Výbornou dobrotou, která potěší příznivce zdravějšího stravování, je banánový tofu dort, bohatě ozdobený rybízem. Použít můžete i jiné sezonní ovoce, třeba maliny nebo borůvky.
Pokud rádi experimentujete a máte dostatek času, vyzkoušejte minidortíčky podle receptu, jehož provedení je už náročnější, ale výsledek je luxusní. Tvarohovou náplň zpevní želatinový ztužovač. Autorka receptu nabízí i další alternativy provedení postupu, díky tomu si s přípravou poradí i méně zkušení.
Nepečený jogurtový řez je jednoduchý, osvěžující a lehký. Místo pečení těsta jednoduše použijete velké balení piškotů, na tento základ dáte jogurtovo-šlehačkový krém s rybízem. Dort servírujte až po řádném vychlazení a můžeme vás ubezpečit, že výsledek vás nadchne.
Těsto na tvarohový koláč je snadné na přípravu a po upečení je vláčná a lehce nakyslá dobrota naprosto famózní. Budete potřebovat pořádnou dávku tvarohu a také vanilkový pudink, ale žádnou mouku. Ovoce si vyberte po libosti a podle svých možností.
Kynuté koláče si mnozí z nás pamatují z dětství, kynutá těsta bývala osvědčenou doménou našich babiček a my jsme si na nich tak rádi pochutnávali. Ovoce na ně zvolte po libosti, nejlepší jsou různé druhy, ať každý může zkoušet odlišné chutě. Přebytek výtečného koláče snadno zmrazíte na příště.
Určitě si nenechte ujít zasněženou rybízovou buchtu, protože chutná naprosto skvěle. Na vrstvě těsta je sněhová vrstva s rybízem, která dá moučníku výtečnou a velmi příjemnou chuť. Tento sladce nakyslý koláč si zamilujete.
Komentáře