Vosí hnízda na vánoční stůl: Zkuste je s námi podle videa. Úspěch zaručen
Nepečené cukroví je v současnosti velmi populární. Podle nového seriálu se ty nejatraktivnější a nejžádanější kousky snadno naučíte. Co třeba vosí hnízda? Toto cukroví navzdory své snadné přípravě vypadá luxusně a perfektně dotváří pohodovou vánoční atmosféru.
Nepečené cukroví je skvělou volbou nejen kvůli výtečné chuti, ale i kvůli snadné přípravě. Oceníte je také tehdy, když nemáte čas na dlouhé hodiny pečení. Vybírat můžete z mnoha zajímavých a lahodných druhů. Vosí hnízda neboli včelí úlky svou chutí i vzhledem vynikají. Krémová náplň v jemné rumové hmotě se doslova rozplývá na jazyku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Vosí hnízda na náš stůl
K přípravě vosích hnízd budete kromě předepsaných surovin potřebovat speciální formičku na úly (hnízda), která slouží pro tvarování hmoty. Formička se dá běžně koupit a stačí vám jediná. Vosí hnízda vypadají skvostně, ale přitom jsou snadná na přípravu. Mnozí z nás je považují za své nejoblíbenější cukroví. Těsto je provoněné kakaem, máslem, rumem a lískovými oříšky.
Jak vytvořit vosí hnízda
Na základní dávku vosích hnízd podle videonávodu budete potřebovat 160 g piškotů, 60 g másla, 2–3 lžíce mléka, 100 g moučkového cukru, 2 lžíce kakaa, 70 g lískových oříšků a rum. Na krém si připravte 50 g másla, 50 g moučkového cukru, 1 žloutek (nebo trochu vaječného likéru) a rum podle chuti. Na každé hnízdo využijete jako "podložku" kulatý piškot.
- Do mísy nejprve nasypte najemno namleté (rozmixované) piškoty a přisypte k nim mleté lískové oříšky, kakao a moučkový cukr. Všechny sypké suroviny dobře promíchejte.
- Dále přidejte změklé máslo, mléko a rum, z těchto surovin pečlivě vypracujte vláčné těsto.
- V další míse smíchejte na náplň změklé máslo, moučkový cukr a trochu vaječného likéru (nebo žloutek), přidejte i rum podle chuti. Ze surovin vymíchejte hladký krém, nejlépe to jde za pomoci elektrického šlehače.
- Tip 1: Pokud do nepečeného cukroví nechcete dávat syrová vajíčka, nahraďte je vaječným likérem.
- Z těsta postupně odebírejte kousky a z nich modelujte kuličky. Kuličky vtlačujte do formičky na úlky.
- Prostředek každého vymodelovaného hnízda plňte krémem za pomoci cukrárenského sáčku, po naplnění ještě každé hnízdo uzavřete piškotem.
- Teprve po naplnění a uzavření vyklopte hnízdo z formičky. Na závěr ještě můžete povrch hnízd dozdobit.
- Tip 2: Vyjmutí hnízd z formičky vám půjde snáze, když ji nejprve vyložíte potravinářskou fólií.
- Hotová hnízda uložte do uzavíratelné dózy a skladujte je v chladu (nejlépe v lednici).
- Hnízda se nehodí pro delší skladování. Nejchutnější jsou čerstvá, ale později začnou vysychat.
Vosí hnízda jsou jedinečná svým tvarem a na tácku je rozhodně nikdo nepřehlédne.
Přejeme příjemné "sladké tvoření" a dobrou chuť.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře